Головна » 2020 » Серпень » 28 » СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ОСВІТЯН МІСТА ОКРЕСЛИЛА ВИКЛИКИ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ТА ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ ПРОБЛЕМ
07:37
СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ОСВІТЯН МІСТА ОКРЕСЛИЛА ВИКЛИКИ НОВОГО НАВЧАЛЬНОГО РОКУ ТА ШЛЯХИ ПОДОЛАННЯ ПРОБЛЕМ

27.08.2020 року освітяни міста зібралися на щорічну серпневу зустріч, яка цього разу через карантинні обмеження проходила в онлайн-форматі. Відкриття конференції розпочалося з привітання педагогів з початком нового навчального року від міського голови Андрія Білоусова, який підкреслив важливість освітянської праці, особливо в такий непростий період, коли через пандемію педагоги мають проявити витримку та докласти максимум зусиль, аби забезпечити неперервність освітнього процесу. На зустріч з освітянами міста, як і попереднього року, завітала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Тетяна Завгородня.

Звіт про роботу департаменту з гуманітарних питань та закладів освіти міста вже вкотре було представлено у відеоформаті. У своєму виступі директор департаменту з гуманітарних питань Тетяна Онищенко окреслила виклики нового навчального року, серед яких: вибудовування партнерських стосунків між закладом освіти та батьківською громадою; забезпечення прозорості діяльності закладу; налагодження обміну досвідом «вчитель-вчителю»; фінансове забезпечення закладів освіти та створення комфортного та безпечного освітнього середовища; забезпечення рівних можливостей для всіх категорій дітей, у тому числі й дітей з особливими освітніми потребами.

Про особливості організації освітнього процесу в умовах адаптивного карантину з дотриманням постанови Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50 розповіла виконуюча обов’язки начальника Кам’янського міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Дніпропетровькій області Біленко А.В.

Обговорили на серпневій конференції і питання розширення форм здобуття дошкільної освіти; і шляхи реалізації ідей концепції Нової української школи; і модернізацію мережі старших класів та запровадження профільної освіти. Не обійшли увагою й болюче питання підвищення якості освіти та кадрового забезпечення закладів. Заступник директора НВО-ліцею НІТ Бондаренко О.О. поділилася з освітянами досвідом організації безперервного навчання із застосуванням дистанційних технологій.

За підсумками серпневої зустрічі керівники закладів отримають рекомендації щодо «дорожньої карти» освітніх змін на 2020-2021 навчальний рік.

Переглядів: 224 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar