Головна » 2019 » Вересень » 2 » СЕРПНЕВА 2019 РОКУ НАРАДА ВЧИТЕЛІВ ФІЗИКИ ТА АСТРОНОМІЇ
12:04
СЕРПНЕВА 2019 РОКУ НАРАДА ВЧИТЕЛІВ ФІЗИКИ ТА АСТРОНОМІЇ

28.08.2019 року на базі КЗ «Ліцей №1» (директор Галагуза О.В.) відбулася нарада-зустріч вчителів фізики та астрономії загальноосвітніх установ. Тематика серпневої наради передбачала розгляд актуальних питань вивчення фізики та астрономії в 2019 – 2020 н.р., напрямків діяльності вчителів щодо виконання Концепції Нової української школи.

Методист МК ДзГП Луніченко Наталія Володимирівна привітала всіх з початком нового навчального року та налаштувала на плідну творчу працю, акцентувала увагу на основні організаційні заходи щодо виконання навчальних програм з фізики та астрономії в 2019-2020 н.р., виконання Державного стандарту природничої освіти, шляхи реалізації концептуальних засад НУШ.

Зі звітом про роботу міського методичного об¢єднання вчителів фізики та астрономії за 2018-2019 н.р. виступила керівник ММО, вчитель фізики та астрономії Ліцею №1 Бондарь Наталія Петрівна. Окрім аналізу досягнень за минулий навчальний рік були розглянуті особливості викладання фізики та астрономії в 11 класах, які вже навчатимуться за новою програмою.

Про необхідність здійснення особистісного моніторингу навчально-методичної діяльності вчителя та шкільних методичних об'єднань (види планування, моніторингові дослідження) було зазначено в матеріалі Багашової В.М., вчителя фізики та астрономії, заступника директора  НВК № 24.

Вже традиційним на серпневих нарадах є обмін передовим педагогічним досвідом, інноваційними методиками навчання. Бабич А.З., вчитель фізики та інформатики СЗШ № 38 ім. І. О. Секретнюка, поділилася досвідом застосування на уроках додатку Plickers та програм для створення доповненої реальності, що дозволяє візуалізувати досліджувані об’єкти та явища.

Вчитель фізики та астрономії СЗШ № 7 Рижко О.П. звернула увагу присутніх вчителів на спільну працю при створенні науково-технічних проектів обдарованими та зацікавленими учнями, поділилась досвідом проведення  навчальних екскурсій, як одним із засобів мотивації учнів до навчання. Ольга Петрівна розповіла про активну участь вихованців СЗШ №7 в обласному конкурсі «Мирний космос», де її учні взяли  призові ІІ і ІІІ місця.

Кантова Г.О., вчитель фізики та астрономії СЗШ № 34, в своїй практиці використовує методи створення партнерських відносин, ситуацій успіху. Ганна Олександрівна поділилася досвідом участі у ХVІІ Всеукраїнській конференції-конкурсі науково-дослідних робіт школярів «Зоряний шлях» та залучення дітей до Аерокосмічної школи, де учні зі своїм керівником мають високі досягнення.  

До участі в нараді був запрошений кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри ФКС Дніпровського державного технічного університету, член комісії міського і обласного етапів олімпіад з фізики і астрономії Губарєв Сергій Володимирович, який розповів про вступну компанію 2019 року, набір на природничі спеціальності та подальшу співпрацю ДДТУ з  закладами загальної середньої освіти.

За підсумками наради були визначені пріоритетні напрямки роботи вчителів фізики та астрономії в новому 2019-2020 н.р. та надані загальні методичні рекомендації щодо викладання цих дисциплін.

Переглядів: 392 | Додав: pula | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0
avatar