Головна » 2018 » Грудень » 27 » СЕМІНАРСЬКЕ ЗАНЯТТЯ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИКИ ТА АСТРОНОМІЇ В СЗШ №20 ІМЕНІ О.СТОВБИ
09:08
СЕМІНАРСЬКЕ ЗАНЯТТЯ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИКИ ТА АСТРОНОМІЇ В СЗШ №20 ІМЕНІ О.СТОВБИ

Ідея компетентнісного підходу - одна із відповідей на запитання, який результат освіти необхідний особистості і затребуваний суспільством. Над цим питанням творчо працювали педагоги під час міського семінару-практикуму вчителів фізики та астрономії по темі: «Компетенції  та  компетентнісний  підхід у сучасному  освітньому  процесі»,  що  відбувся  20.12.2018  на базі  СЗШ № 20  ім. О.І.Стовби.

Семінар відкрила Луніченко Наталія Володимирівна, методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань, яка у своєму виступі  розкрила аспекти мотиваційної складової навчальної діяльності вчителя та учнів і методи стимулювання школярів.

Можливість дізнатися про напрями діяльності і творчі здобутки СЗШ № 20 надав присутнім експрес –портрет закладу, в ході якого був продемонстрований фільм «Проект  майбутнього: виховуємо компетентних, вільних, небайдужих…»

Цікавим,  змістовним  і  творчим був урок у 8-А класі «Скарби фортеці «Теплота», проведений вчителем фізики Репетою Яною Олександрівною.

Ведучі презентаційного кейсу «Світ очима мікроскопа. Світ очима телескопа» -  учні 8-А і 10-А класів (вчитель біології  Білошапкіна Раїса Олексіївна, вчитель фізики Кашанська Людмила Геннадіївна) артистично та емоційно розповіли про цікаві особливості внутрішньої будови живих організмів. Навіть пролунали  ліричні вірші про астрономічні тіла.     

Ключові компетентності мають комплексний характер і формуються на міжпредметній основі засобами кожної освітньої галузі. Під час майстер-класу   «Інтеграційний аспект навчання фізики» молоді педагоги школи: вчитель географії Мартем’янова Ілона Сергіївна,  вчитель математики Фортуна Лілія В’ячеславівна та  вчитель фізики Репета Яна Олександрівна запропонували учасникам семінару творчі вправи зі своїх предметів. Під час роботи в групах гості мали змогу визначити найбільш ефективний вид природного палива, прорахувати баланс отриманих і використаних за робочий день калорій та власноруч виготовити модель і за допомогою сучасних гаджетів  побачити голографічні зображення в режимі 3-D.

Приємні позитивні враження та налаштування на успіх отримали вчителі під час  тренінгових вправ для зняття емоційної напруги «Я можу подолати все», проведені Пасічною Анною Євгеніївною, практичним психологом.

Вміння презентувати свої наукові здобутки продемонстрували старшокласники  під час конференції «Теплові двигуни та екологічні проблеми при  їх використання». Позакласний захід показав, що школа має гарний потенціал творчих, обдарованих, зацікавлених науково-практичною діяльністю учнів. Наприкінці семінару молодим колегам були надані корисні методичні рекомендації, а  гості  отримали  сертифікати, що підтвердили участь кожного у методичному заході .

Учителі фізики і астрономії  надали високу оцінку роботі закладу та підкреслили, що досягнення учнями навчальних результатів можливе тільки за умов застосування вчителем компетентнісного підходу до освітнього процесу, поєднання активних та інтерактивних форм, методів і технологій організації пізнавальної діяльності школярів.

Переглядів: 404 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar