Головна » 2019 » Квітень » 25 » СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВИХОВАТЕЛІВ МЕТОДИСТІВ ЗДО
15:07
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВИХОВАТЕЛІВ МЕТОДИСТІВ ЗДО

Забезпечення неперервності здобуття людиною освіти є можливим за умови реалізації принципів перспективності та наступності між суміжними ланками освіти, зокрема дошкільною й початковою. В умовах реформування середньої загальної освіти на засадах Концепції «Нова українська школа» актуалізуються питання пошуку шляхів забезпечення цілісного розвиту особистості на основі партнерської взаємодії та безболісного переходу дитини дошкільного віку від однієї вікової сходинки до наступної. Саме цій проблемі був присвячений семінар-практикум для вихователів-методистів закладів дошкільної освіти м. Кам’янське на базі навчально-виховного комплексу №24 (керівник Котенко Т.Г.).

Музичним привітанням учасників семінару щиро зустріли вихованці та педагоги дошкільного відділення «Мрія». Директор познайомила присутніх з історією становлення та розвитку школи, яка служить осередком освіти в нашому місті вже понад 80 років, поділилась досягненнями педагогічного колективу та учнів на сучасному етапі.
Заступник директора з дошкільного виховання Панасюк І.Б. у супроводі мультимедійної презентації висвітлила ключові компоненти Концепції «Нова українська школа», серед яких виділила педагогіку, що ґрунтується на принципах партнерства, окреслила основну стратегію організації навчального співробітництва всіх учасників освітнього процесу в закладі – колективно-групове, кооперативне, дискусійне навчання.
Далі заступники директора з навчально-виховної роботи Багашова В.М. та з дошкільного виховання
Панасюк І.Б. презентували досвід роботи педагогів початкової та дошкільної ланок щодо формування готовності учнів і вихованців НВК до командної взаємодії: майстер-клас «Як впізнати весну?» (формат «Ранкові зустрічі», класоводи Пащенко І.А., Юшкевич Ю.Р.), усний журнал «Весняні цікавинки» (класовод Петрушевська В.А.), екологічна варта (класовод Підберезна Л.В.), весела фізкультурна пауза (класовод Кіласонія Т.М.), театр діалогу на площі Яскравих подій (класоводи Панич І.Д., Король Н.В.), міні-тренінг «Один, два, три – нову гру створи» за участі дошкільників та їхніх батьків (вихователі Кучкурда О.Ю., Мельник В.В.), творча майстерня «Чарівне коло» (техніка мандали, практичний психолог Кравченко С.А., майстер Петриківського розпису Стратій О.В.), музичне дійство «У дивному колі казкових подій» (керівник музичний Присвітла Г.А.).
Підводячи підсумки семінару, його учасники відзначили креативність, згуртованість, високий професіоналізм педагогічного колективу, спільність поглядів та шляхів реалізації намічених завдань щодо забезпечення неперервності та наступності у роботі дошкільної та початкової ланок освіти в умовах навчально-виховного комплексу .

Переглядів: 320 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar