Головна » 2019 » Листопад » 15 » СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ОТМ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МІСТА
16:36
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ ОТМ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ МІСТА

07 листопада 2019 року на базі комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання «Ліцей нових інформаційних технологій – загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Кам’янської міської ради відбувся міський семінар-практикум вчителів образотворчого мистецтва за темою: «Формування ключових компетентностей здобувачів освіти засобами образотворчого мистецтва в умовах реалізації Концепції нової української школи».

Відкрила семінар методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань міської ради Бабенко М.М., яка доповіла про пріоритетні напрямки діяльності вчителів мистецтва в умовах оновлення змісту освіти. Директор НВО Сбоєва Л.І. розповіла про здобутки НВО-ліцею НІТ на шляху модернізації освітнього середовища  в умовах реалізації Концепції нової української школи.

Теоретичний блок семінару було присвячено презентації досвіду педагогів НВО-ліцею НІТ щодо впровадження компетентнісного підходу в освітню практику. В доповіді на тему «Інноваційні технології в роботі вчителів мистецтва» заступник директора з НМР Бондаренко О.О. представила творчий портрет викладачів ОТМ Румянцевої І.В., Івашини А.Г.; доповіла про результати участі педагогів у науково-методичній та дослідно-експериментальній роботі закладу.

Заступник директора з виховної роботи Горб А.В. у доповіді на тему «Розвиток загальнокультурної компетентності засобами мистецтва в НВО- ліцеї НІТ»  розкрила ключові положення технології викладання предмету «Мистецтво» на засадах компетентнісного, особистісно зорієнтованого, діяльнісного та інтегративного підходів, охарактеризувала результати участі ліцеїстів в творчих конкурсах.

Вчитель ОТМ Румянцева І.В. презентувала досвід роботи з розвитку ключових компетентностей учнів засобами образотворчого мистецтва.

В практичному блоці учасники семінару відвідали майстер-класи «Технологія ватяної іграшки», «Виготовлення ляльки-оберігу», «Виготовлення сувенірів з тканини», які провели вчитель ОТМ Румянцева І.В. та вчитель трудового навчання Ісправникова Н.А. Дуже корисним учасники семінару визнали майстер-клас «Використання он-лайн сервісів в роботі вчителів ОТМ », в ході якого вчитель інформатики Теглева Ю.О. ознайомила присутніх із засобами для створення освітньої інфографіки.

Практичний блок було продовжено у виставковій залі театру-студії «Десятий квартал». Керівник театру Курилець О.О. розповіла про подвижницьку роботу колективу театру-студії з естетичного виховання молоді засобами мистецтва, Івашина А.Г. описала систему позакласної роботи з розвитку образотворчих здібностей, ознайомила з творчістю ліцеїстів.

Учасники семінару продемонстрували високий рівень художньої майстерності та креативності, створивши справжні витвори мистецтва – картини аквареллю -  за 5 хвилин. Завершився семінар яскравою виставою «Білосніжка і сім гномів» у постановці режисера Іванової А.І., яку показали учні 3-А класу (класний керівник Василинюк М.А.) – переможці Всеукраїнського фестивалю «Смарагдове місто».

Під час круглого столу «Актуальний мікрофон» вчителі ОТМ зазначили високий рівень підготовки міського семінару-практикуму, професіоналізм викладачів мистецтва, визнали ефективною систему роботи педагогів НВО-ліцею НІТ з розвитку творчої обдарованості та загальнокультурної компетентності ліцеїстів.

Переглядів: 249 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar