Головна » 2019 » Березень » 18 » ЧАРІВНИЙ СВІТ СУЧАСНОЇ ФІЗИКИ
13:54
ЧАРІВНИЙ СВІТ СУЧАСНОЇ ФІЗИКИ

13 березня 2019 року в середній загальноосвітній школі №12 зустрічали учасників міського семінару – практикуму  для вчителів фізики та астрономії закладів загальної середньої освіти за темою «Розвиток пізнавальної активності і креативності учнів з метою усвідомлення практичного значення фізики». Куратором семінару виступила методист департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради Луніченко Наталя Володимирівна. Компетентнісний підхід до навчання фізики в умовах реформування освіти є  необхідність,  обумовлена розвитком технічних наук, широким використанням законів фізики в технологічних процесах на різних промислових об’єктах, підприємствах, науково-дослідних лабораторіях.

Запорожець А.А., директор СЗШ №12, зупинилась в своїй доповіді на головних аспектах створення сучасного шкільного середовища.  Під час роботи семінару були розглянуті питання формування в учнів дослідницьких навичок, екологічного стилю мислення, здатності до саморозвитку та самонавчання в умовах високотехнологічного інформаційного суспільства.

Перед учасниками семінару свої проектні розробки демонстрували учні 11 класу Медвідь Єгор та Сурков Костянтин. Треба зазначити, що роботи цих учнів (пристрій для тестування провідності шкіри та емоційного стану людини, смарт - об’єкт «Розумна розетка») приймали участь в конкурсі Start Up проектів на ІІІ Всеукраїнському фестивалі інновацій в м.Києві, де отримали високу оцінку від директорату інновацій та трансферу технологій МОН України.

Під керівництвом вчителя фізики СЗШ №12 Левченко Г.М. учні демонстрували можливості Labdisk  physio (або «лабораторії на долоні»). В рамках STEM - освіти за допомогою лаб-диску було проведено сучасні  експериментальні дослідження з визначення прискорення вільного падіння та здійснено програмний аналіз  результатів. Не менш захопливою для учасників семінару була наукова екскурсія за проектом «Світлове забруднення» та віртуальним планетарієм  на базі платформи Stellarium

Багаторічним партнером СЗШ №12 є Вище професійне училище міста.  Співробітництво організовано з метою забезпечення технологічного профілю  навчання учнів 10 та 11 класів школи. На базі саме цього закладу в навчально-практичному центрі зварювання учні 11 класу школи продемонстрували свої навички за новітніми технологіями електрозварювання, а учасники семінару - вчителі фізики мали можливість отримати перші навички роботи на сучасних тренажерах. Цікавою для вчителів була також зустріч з завідуючим лабораторією електротехніки ВПУ  Холтиненко А.В. та майстром виробничого навчання Деригою С.В. Вчителям  шкіл міста  було представлено обладнання, що допомагає формувати ключові компетентності при підготовці майбутніх спеціалістів для промислових підприємств.

На останньому етапі семінару можна було дослідити можливості розширення акустичних властивостей звуку  в стінах унікального концертного залу музею ПАО ДМК,  на сцені якого співав колись сам Федір Шаляпін, а тепер представляли свої пісні талановиті учні школи Половченко М., Дехтяр К., Костюченко О. та  учасник хору ветеранів ДМК Чирва В.Ф. Неповторними  за звучанням на акордеоні    були твори «Лібертанго»  та вальс «Світло і тінь», виконані педагогом СЗШ №12 Грицаєм Є.Ю.

За відгуками присутніх такі  семінари не залишають байдужими і тільки збільшують  кількість бажаючих пізнавати безмежний простір фізики!

Переглядів: 363 | Додав: pula | Рейтинг: 3.5/2
Всього коментарів: 0
avatar