Головна » 2019 » Грудень » 3 » СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ
15:28
СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ АНГЛІЙСЬКОЇ МОВИ

28 листопада 2019 року  на базі СЗШ№38 ім. І.О.Секретнюка (директор Шпачінська Н.Є.) відбувся семінар-практикум для вчителів англійської мови «Використання новітніх технологій як елемент креативності на  уроках англійської мови».  Семінар – практикум відкрила методист методичного кабінету при ДзГП Т.П.Згама. У своєму виступі вона познайомила гостей закладу  з планом роботи та темою семінару, налаштувала присутніх на позитивне сприйняття інформації, спонукала до активної співпраці.

Заступник директора закладу з освітнього процесу Н.В.Хамурда познайомила гостей зі школою, розповіла про діяльність колективу для розвитку креативності як фактору гуманізації освіти і запропонувала вчителям міста відвідати фрагменти уроків з учнями школи.

Першими гостей школи вітали вчителі англійської мови Я.В.Назаренко та І.С.Лакіза, які запропонували фрагменти уроків у 2- класі. Учні з педагогами працювали над темою «Шкільний сніданок». Під час заняття діти показали вміння працювати в групах, виконувати вправи на співвідношення,  вступали в діалог з учителями, відповідаючи на запитання.

До гостини вчителів запросили екскурсоводи шкільного історико-етнографічного музею, які під керівництвом керівника музею, вчителя історії С.О.Пацюка провели для них екскурсію, познайомили з історією становлення селища Карнаухівка, його минулим. Цікаві розповіді про своє селище,  незабутні сторінки своєї історії учні вели англійською мовою.  

Учні 7-б класу теж чекали гостей до себе на урок. Під керівництвом вчителя англійської мови Ю.Ф.Ананьїної вони спілкувались на тему «Перша допомога»: працювали в групах, складали діалог, відповідали на запитання за прочитаним.

Юлія Федорівна запропонувала гостям відвідати кабінет ОТМ, де разом з учителем В.В.Плохою приготувала вікторину «Прапор творить державу». Учасники семінару відповідали на запитання вікторини, створювали колаж, присвячений одній з англомовних країн. Роботи учасників виявились яскравими, пізнавальними  та неповторними.

Наша сучасність вимагає від учителя уміння використовувати мобільні технології під час освітнього процесу. Вчитель інформатики А.З.Бабич  розповіла про мобільні технології, освітню платформу  Kahoot, провела майстер-клас з використання цієї платформи під час уроків англійської мови.

Педагогічна діяльність вимагає від учителя повної самовіддачі, тому, на жаль, ми здатні до самовигорання. Щоб запобігти цьому, психолог провела з гостями тренінг в групах для запобігання професійному вигоранню. Зустріч пройшла в дружній доброзичливій атмосферу,  а почуття гумору дозволило сприймати проблеми з усмішкою.

Гості були вражені родинною атмосферою, що панує в закладі.   Учителі міста подякували адміністрації та вчителям школи за теплу зустріч та висловили побажання частіше зустрічатися для обміну досвідом та педагогічними здобутками.

Переглядів: 250 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar