Головна » 2020 » Лютий » 3 » СЕМІНАР ДЛЯ ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ НА ПОСАДІ ДО ТРЬОХ РОКІВ ТА МУЗИЧНИХ КЕРІВНИКІВ
14:14
СЕМІНАР ДЛЯ ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ, ЯКІ ПРАЦЮЮТЬ НА ПОСАДІ ДО ТРЬОХ РОКІВ ТА МУЗИЧНИХ КЕРІВНИКІВ

У ДНЗ-ЦРД №35 «Попелюшка» (дир.. Кучер Вікторія Іванівна) 30.01.2020 проведено семінар для директорів закладів дошкільної освіти, які працюють на посаді до трьох років та музичних керівників за темою «Музично-освітня діяльність у формуванні духовності дошкільників».

Попова Ю.П., заступник начальника відділу освіти, означила актуальність теми: «Одним із пріоритетних напрямків діяльності освітніх закладів є розвиток духовності молодого покоління та виховання їх моральності. «Попелюшка» має багаторічний, цікавий досвід роботи зу цьому напрямку, а музичний керівник Шабельнікова О.Л. майже 40 років залучає дітей до музичної діяльності, розкриває маленькі таланти серед своїх вихованців, представляла місто на обласному конкурсі «Музичний керівник року».

Директор ДНЗ-ЦРД №35 «Попелюшка» Кучер В.І. привітала гостей, познайомила зі специфікою роботи закладу у відеопрезентації «Попелюшка» - країна дитинства».

В інформаційно-теоретичній частини вихователь-методист Сєлуянова Л.Г. акцентувала увагу присутніх на тому, що здатність сприймати красу, наповнюватись її енергією дана дитині від народження.

Музичний керівник Шабельнікова О.Л. зазначила, що формувати у дітей духовність, передавати їм багатство своєї душі може тільки духовно довершена особистість, в якій гармонійно поєднуються високі людські чесноти, яка наполегливо працює над собою, яка спрямована на поступове самовдосконалення з метою наближення до ідеалу.

Учасникам заходу  було запропоновано визначити значущість класичної музики у формуванні духовності дошкільників, прийняти участь у музичному калейдоскопі «Знавці класичної музики» та віртуальному кросворді, які ститулювали  педагогів до інтелектуальної діяльності та змусили пригадати основи фахової освіти, яку вони отримали  в музичних коледжах та ВИШАХ.

Музичний керівник Неклес Г.В. нагадала, що видатний педагог В.О.Сухомлинський  говорив: «Гра – це величезне світле вікно, крізь яке в духовний світ дитини вливається живлючий потік уявлень та понять про навколишній світ» та організувала майстер-клас проведення музичних ігор-руханок, в якому прийняли участь молоді музичні керівники.

Для успішної роботи музичного керівника важливим фактором є натхнення, а також відчуття повноти щастя, бо лише щаслива людина може виховати високо духовну, щасливу і успішну особистість і разом з практичним психологом Абросимовою Т.С. учасники під час «Аукціону щастя» визначали основні його  критерії.

Завершився захід розвагою з елементами квесту «У пошуках скарбів»: дорослі та діти в ігровій формі намагалися знайти найдорогоцінніші скарби   України, побували в різних цікавих, а для багатьох невідомих місцях України і  з’ясували, що найдорожчим скарбом нашої країни є її люди, її діти.

Під час зустрічі панувала атмосфера творчості та відкритості, педагоги мали можливість обмінятися думками, обговорити актуальні питання щодо формування духовності дошкільників у процесі музичного виховання.

Докладніше: відео та фотоhttps://www.facebook.com/  група «Щасливе дошкільлля»

Переглядів: 231 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar