Головна » 2019 » Жовтень » 17 » РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ З ПИТАНЬ ОСВІТИ ПРИ ДЕПАРТАМЕНТІ З ГУМАНІТАРНИХ ПИТАНЬ
17:57
РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ З ПИТАНЬ ОСВІТИ ПРИ ДЕПАРТАМЕНТІ З ГУМАНІТАРНИХ ПИТАНЬ

Відповідно до плану роботи департаменту з гуманітарних питань на 2019 рік  17 жовтня  на базі КЗ «Середня загальноосвітня школа № 5 ім. Г.Романової»  відбулося розширене засідання колегії з питань освіти при департаменті  з гуманітарних питань Кам’янської міської ради.

На засідання були запрошені керівники закладів загальної середньої освіти.  Колегія розглянула питання:

- Про здійснення інноваційної та експериментальної роботи взакладах загальної середньої освіти міста відповідно до наказу МОіН України від 11.07.2017 р. № 994 «Про внесення змін до Положення про порядок здійснення інноваційної освітньої діяльності» (доповідач - Ващенко В.А., завідувачка  методичним кабінетом при департаменті з гуманітарних питань  міської ради);

- Про хід виконання  заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді у закладах освіти на виконання наказу МОН України від 16.06.2015р. № 641 (доповідачі - Бабенко М.М., Фіалко В.В., методисти методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань  міської ради).

- Про звіт керівників закладів загальної середньої освіти щодо використання освітньої субвенції  (доповідач - Лапшина Г.Ю., заступник директора з фінансово-господарських питань департаменту з гуманітарних питань міської ради).                                                                            

Досвідом  впровадження науково-педагогічного проекту «Інтелект України», як нового погляду на організацію освітнього процесу, поділилася Буй В.В., директор колегіуму №16, про співпрацю школи та місцевої громади у формуванні та вихованні ціннісних орієнтирів особистості – Шпачинська Н.Є., директор  СЗШ№ 38. Клімова  Н.А.,   директор   СЗШ№4 ім.А.С. Макаренка, акцентувала увагу присутніх на розвитку громадянської зрілості учнівської молоді в умовах оновлення змісту освіти.    

Директор департаменту з гуманітарних питань  міської  ради Онищенко Т.Я. підвела підсумки засідання колегії з питань освіти. Тетяна Яківна зазначила, що інноваційна діяльність – це розумне поєднання сучасної школи з оновленим змістом і структурою освіти з класичними тенденціями освіти.

Національно-патріотичне виховання є важливим засобом навчально-виховної роботи, тому одним із головних завдань педагога має бути забезпечення переходу від усвідомлення  учнями патріотизму, як цінності,  до бажання патріотичного діяння.

Переглядів: 284 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar