Головна » 2019 » Травень » 15 » РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ З ПИТАНЬ ОСВІТИ
08:33
РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ З ПИТАНЬ ОСВІТИ

Відповідно до плану роботи департаменту з гуманітарних питань на 2019 рік  13 травня  на базі КЗ «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітній навчальний заклад – дошкільний навчальний заклад» №24» Кам’янської міської ради відбулося розширене засідання колегії з питань освіти при департаменті  з гуманітарних питань Кам’янської міської ради.

На засідання були запрошені керівники закладів загальної середньої  та  дошкільної  освіти міста.

Колегія розглянула питання:

- Науково-методичний та психологічний супровід діяльності педагогічних працівників та керівних кадрів закладів дошкільної освіти (на виконання наказу МОН від 16.04.2018 р. № 372 «Про затвердження Примірного положення про методичний кабінет закладу дошкільної освіти» (доповідач Попова Ю.П., заступник начальника відділу освіти департамент з гуманітарних питань міської ради);

- Про стан та перспективи  розвитку музейної справи в закладах освіти міста Кам’янського відповідно до Положення «Про музеї при дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах, які перебувають у сфері управління МОН України», затвердженого наказом МОН від 22.10.2014 №119 (доповідач Згама Т.П., методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань  міської ради).

Досвідом  організації управлінсько-методичного супроводу педагогічної діяльності у закладі дошкільної освіти поділилася Полторакіна Н.Ю., директор СНВК №5.

В обговоренні другого питання взяли участь директор КЗ «Середня загальноосвітня школа №25» Бєсєдіна І.Є., яка зупинилася на комунікативному потенціалі музею та засобах його реалізації, директор КЗ «Середня загальноосвітня школа №28» Сафонова І.В., яка довела присутнім, що шкільний музей – діяльнісний осередок просвітництва та духовної спадщини українського народу.

Директор департаменту з гуманітарних питань  міської  ради   Онищенко Т.Я. підвела підсумки засідання колегії з питань освіти. Тетяна Яківна зазначила, що діяльність методичних служб усіх рівнів, у тому числі  й дошкільної освіти, сьогодні не лише компенсує прогалини базової підготовки педагогічних кадрів, але постійно й систематично оновлює набутий ними досвід та сприяє розвитку й саморозвитку педагога.

Шкільний музей є важливим засобом навчально-виховної роботи, формування всебічно освіченої особистості, виховання патріотів українського народу. 

Переглядів: 297 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar