Головна » 2019 » Квітень » 23 » ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ШКОЛИ КУЛІНАРНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ДЛЯ ШЕФ-КУХАРІВ ШКІЛЬНИХ ЇДАЛЕНЬ
07:50
ПРОВЕДЕНО СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ШКОЛИ КУЛІНАРНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ДЛЯ ШЕФ-КУХАРІВ ШКІЛЬНИХ ЇДАЛЕНЬ

17 квітня на базі закладу загальної середньої  освіти №40 проведено семінар-практикум школи кулінарної майстерності для шеф-кухарів шкільних їдалень нашого міста.   Всі семінари зазвичай змістовні, цікаві, але цей семінар був особливим. Крім поточних питань щодо підготовки шкільних їдалень до роботи в оздоровчий період,  стану матеріально-технічного забезпечення, надійної  роботи  технологічного і холодильного обладнання  та інших важливих  питань,   на цьому  семінарі відбулася презентація нового, популярного нині збірника рецептур страв для харчування  дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах Є. Клопотенко.  Шкільне харчування повинно, як і все в нашому житті,   змінюватись, осучаснюватись, бути не просто смачним і корисним, а викликати цікавість, задоволення, міняти десятиріччями сформовані харчові звички. Новий збірник знаходиться ще на стадії удосконалення, уточнення певних технологічних режимів, проте він цікавий, незвичний за назвами страв, рецептури яких запозичені у європейських  і інших народів світу.

На нашій школі кулінарної майстерності учасники семінару могли ознайомитися завдяки застосуванню мультімедійної установки зі збірником, практично опрацьовано 40 страв, якими можна  урізноманітнити меню шкільного харчування. Деякі страви, соуси викликають захват, інші – навпаки.

В квітні поточного року відбулася презентація Проекту «Нове шкільне харчування»  в м. Кобеляки Полтавської області, за участю Євгена Клопотенко, його команди і представників зацікавлених сторін з декількох областей. Представник департаменту з гуманітарних  питань Кам’янської міської ради прийняв участь у заході, поставив ряд суттєвих запитань Є. Клопотенко щодо невідповідності рецептур,  технологічних уточнень по приготуванню  деяких страв.  Всі наші рекомендації  з розумінням прийняті командою Є. Клопотенко, досягнуто домовленості щодо подальшої співпраці по доопрацюванню збірника у відповідності до вимого  чинного законодавства.

Ми готові до новітніх напрямків у роботі, удосконаленню шкільного харчування, його покращення і запрошуємо до роботи у шкільних їдальнях  небайдужих людей, які  готові до тяжкої, відповідальної праці, а головне - люблять дітей.

              

Переглядів: 390 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar