Головна » 2020 » Лютий » 26 » ПРОБЛЕМУ СОРТУВАННЯ СМІТТЯ ОБГОВОРИЛИ НА ЗАСІДАННІ КРУГЛОГО СТОЛУ
14:47
ПРОБЛЕМУ СОРТУВАННЯ СМІТТЯ ОБГОВОРИЛИ НА ЗАСІДАННІ КРУГЛОГО СТОЛУ

25 лютого 2020 р. у  колегіумі №16 департаментом з гуманітарних питань міської ради проведено  «круглий стіл» на тему: «Формування екологічної компетенції – прогресивний крок у становленні нової свідомості людини». Ключовим завданням заходу було обговорити хід реалізації інноваційного проєкту «Впровадження роздільного збирання твердих побутових відходів - крок до сталого розвитку», який  стартував у 2017 році у восьми закладах загальної середньої освіти  міста:  №13, 15, 16, 19, 28, 39, 44, НВО-ліцеї НІТ.

До участі у «круглому столі» долучилися: Кремінь В.А., заступник директора департаменту екології та природних ресурсів міської ради, начальник відділу природоохоронних заходів, Колішевський Є.С., директор  громадської організації «Голос Природи», Пікареня Д.С., професор, доктор геолого-мінералогічних наук кафедри екології та охорони навколишнього середовища Дніпровського державного технічного університету, Непошивайленко Н.О., доцент, кандидат технічних наук кафедри екології та охорони навколишнього середовища Дніпровського державного технічного університету, Слабкий Д.А., виконавчий директор ТОВ «Чисте місто Дніпродзержинськ», а також викладачі Кам’янського енергетичного технікуму, педагогічні працівники та учні закладів освіти міста.

Під час зустрічі учасники представили власний шлях впровадження проєкту, поділилися результатами проведеної аналітичної та інформаційно-просвітницької роботи. Присутні також мали змогу ознайомитися з досвідом сортування твердих побутових відходів в інших містах України  завдяки онлайн-спілкуванню з представниками громадських організацій Новгород-Волинська та  с. Верховини.

А далі учні та педагоги спільно обговорили проблеми, з якими зіткнулися під час роботи над проєктом. Серед основних виділили відсутність баків для сортування сміття в місті, відсутність інформації про організації, що займаються переробкою твердих побутових відходів,  байдужість суспільства до питань сортування сміття, відсутність міських екологічних програм.

Серед шляхів подолання озвучених проблем присутні на заході запропонували продовжити інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед мешканців міста щодо зменшення кількості побутових відходів через відмову від поліетиленових пакетів. Домовилися у квітні провести акцію з виготовлення в школах міста екоторбинок. Цікавими прозвучали пропозиції: запропонувати ЖКГ пофарбувати у різний колір сміттєві баки на подвір’ях житлових районів для розділення твердих побутових відходів; створити дорожню карту міста щодо локацій прийому вторинної сировини; провести міську акцію з формування екологічної свідомості «Почни з себе!».

Модератори «круглого столу» акцентували увагу на тому, що показником ефективності зустрічі стане те, наскільки активно почнуть діяти її учасники вже завтра, наскільки широке коло містян їм вдасться залучити до свідомої екологічної моделі поведінки.

Переглядів: 249 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar