Головна » 2019 » Листопад » 20 » ПОЧАТКОВА ШКОЛА В АВАНГАРДІ СУЧАСНИХ ЗМІН В ОСВІТІ
11:17
ПОЧАТКОВА ШКОЛА В АВАНГАРДІ СУЧАСНИХ ЗМІН В ОСВІТІ

«Якщо ти відчув вітер змін, не будуй щит, а став вітрила і вільно пливи у відкрите море»

19 листопада 2019 року для заступників директора з навчально-виховної роботи школи І ступеня був проведений семінар з теми «Створення інноваційного освітнього середовища» на базі НВК №3 та Петриківського опорного закладу І-ІІІ ступеня. В інформаційному дайджесті «НУШ – у дії» методист методичного кабінету  при департаменті з гуманітарних питань КоваленкоТ.О. актуалізувала увагу учасників на понятті «освітній простір». розкрила освітній простір як складне утворення, що складається з освітнього простору кожного учня, кожного вчителя, кожного з батьків тощо; як подій, у яких здійснюються різні види діяльності кожного учасника освітнього процесу з освоєння шкільного середовища, необхідні для задоволення їхніх освітніх потреб. З експрес-портрету системи роботи закладу і майстер-класу від директора НВК № 3 Нагай Л.В. заступники директора  з НВР мали можливість ознайомитися з досвідом роботи  щодо використання філософії «кайзен» (kai – «зміна», і zen – «добре ») як сучасної практики в управлінні, пересвідчились, що впровадження інновацій в управлінську діяльність керівника закладу  та навчально – виховний процес школи забезпечує професійне зростання педагога.

Педагоги відстежили комплексний та інтегративний зміст освітнього простору закладу в контексті організації як фізичного, так і емоційно-психологічного безпечного освітнього середовища для здобувачів освіти. Заступник директора з НВР Расторгуєва Н.Ф. ознайомила присутніх з напрацюваннями педагогічного колективу щодо створення відповідного та безперешкодного освітнього середовища для дітей з особливими освітніми потребами.

Продовження семінару відбулось в Петриківському опорному закладі І-ІІІ ступеня, який по праву можна назвати Новою українською школою. Директор закладу Сорока Марина Павлівна та заступник директора з виховної роботи Зубко Валентина Володимирівна радо зустріли нашу делегацію, ознайомили з історією становлення школи, Змістовно, цікаво, корисно провели екскурсію по закладу: сучасне обладнання, яскравий дизайн, медіатека, буккросинг, релакс-зона, і книги, книги, книги…Новий український простір!!!

Наприкінці семінару освітяни ділилися враженнями від побаченого та дарували теплі слова колективу Петриківської школи   та адміністрації НВК№3 за змістовно проведений семінар, за отриманні яскраві враження від побаченого та нові знання.

          

Переглядів: 283 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar