Головна » 2019 » Травень » 21 » ПІДСУМКИ І МІСЬКОГО ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-СПОРТИВНОЇ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА») В МІСТІ
14:31
ПІДСУМКИ І МІСЬКОГО ЕТАПУ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ДИТЯЧО-ЮНАЦЬКОЇ ВІЙСЬКОВО-СПОРТИВНОЇ ГРИ «СОКІЛ» («ДЖУРА») В МІСТІ

В І (міському) етапі гри в 2018-2019 навчальному році взяло участь 39 команд (роїв) закладів загальної середньої освіти. 

Протягом року учні успішно виконували завдання гри, робили добрі справи, звітували щодо їх проведення, брали участь в різних патріотичних заходах (військово-спортивних змаганнях, вікторинах, майстер-класах), краєзнавчих екскурсіях, знайомилися з роботою козацьких і молодіжних патріотичних організацій. Основна мета – національно-патріотичне виховання учнівської молоді.    

Таборування роїв-фіналістів відбулося на галявині злетів (Шульгівське лісництво Петриківського району Дніпропетровської області) 16 – 17 травня 2019 року. Суворе дотримання правил техніки безпеки забезпечило успішні змагання і високі результати. Кожен день був насиченим, цікавим, фізично навантаженим, але дуже корисним для майбутнього життя  учасників гри. Організатори та судді спочатку провели майстер-класи, а вже потім змагання. Діти із задоволенням долали труднощі, розв’язували  тактичні завдання, самостійно приймали важливі рішення, влаштовували танцювальний флеш-моб, пісенний марафон та гутірку біля багаття.

«Крос-похід» (командна туристсько-спортивна смуга перешкод з елементами спортивного орієнтування та надання першої долікарської допомоги «Рятівник») був проведений відповідно до діючих Правил змагань зі спортивного туризму. Команда, орієнтуючись на місцевості, долала етапи та виконувала завдання. Водний етап згідно положення гри проходив у формі ралі на катамарані – 4, а результат увійшов до крос-походу. Найкращі результати у роїв НВК гімназія № 11, СЗШ № 28, технічного ліцею імені А.Лигуна.

Складним, але цікавим, за словами учасників, був етап «Пластун» (орієнтування і цілевказання). Найшвидше виявили ворожі об’єкти, найточніше візуально визначили азимут і дистанцію до них рої академічного ліцею №15, технічного ліцею імені А.Лигуна, НВК гімназії №11.

На етапі «Саперна підготовка» (розмінування території) кращими були НВК гімназія № 11, СЗШ № 28, 44.

Гарну тактичну підготовку в боротьбі за прапор супротивника «Теренова гра» з використанням лазерного вогню LazerTag показали рої СЗШ № 28, 10, НВК гімназія № 11.

Танцювальний флеш-моб оцінювали дитяче і доросле журі. За спільним підрахунками кращими визнано рої СЗШ № 10, академічного ліцею № 15, СЗШ № 28, 44.

Інтелектуальний конкурс «Відун» із загальної історії України ХV-ХХІ ст., рідного краю та Збройних сил України проводився в два тури: письмово у формі тестів та за квестовою методикою у формі теренової гри «Пошук козацьких скарбів». В першому турі переможці визначалися за сумою балів, набраних за правильні відповіді на питання, що висвічувалися на екрані і тривали по 30 секунд. Другий тур проводився в темний час доби (нічне орієнтування), де учасники повинні були знайти контрольні пункти, на яких відповідали на питання. За кожну правильну відповідь вони отримували фрагмент  топографічної карти, на якій було позначено розташування скарбу. Першими скарб знайшов рій СЗШ № 10.

Кожна команда наповнила свою участь в грі духом справжнього патріотизму та козацьких традицій, любов’ю до свого краю і своєї Батьківщини.

Відповідно до протоколів суддівської колегії гри переможцями та призерами  в 2019 році визнано:

1 місце – рій  «Молода Січ» НВК гімназії № 11,

2 місце – рій «Дніпровські легені» НВК академічного ліцею № 15,

3 місце – рій «Камеонці» середнього загальноосвітнього закладу № 44.

Рої-переможці отримають сертифікати на 6 тис. гривень. Членами суддівської колегії прийнято рішення нагородити грамотами «за волю до перемоги» рій СЗШ № 28,  «за високий рівень осавульської служби» - рій СЗШ № 10, «за високі досягнення у військово-прикладних видах спорту» - рій технічного ліцею ім. Лигуна.

У зв'язку з участю команди НВК гімназії № 11 в обласному етапі Всеукраїнського фестивалю «Козацький гарт», на ІІ обласному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-спортивної гри «Сокіл» («Джура») наше місто буде представляти рій академічного ліцею № 15. Бажаємо успіхів!

Переглядів: 340 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar