Головна » 2019 » Січень » 31 » ПАМ’ЯТАЄМО ГЕРОЇВ КРУТ
15:11
ПАМ’ЯТАЄМО ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня у СЗШ № 44 відбулися години спілкування до  Дня пам’яті героїв Крут. Діти вшанували пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути.Тоді близько 400 курсантів і студентів стримали наступ на Київ майже чотиритисячної армії більшовиків.

Учні 6-в та 10-б класів блискуче захистили свій проект «Крути. Ціна Свободи». Цей захід відобразив патріотизм, самопожертву та героїзм захисників Незалежності України. Глядачі переглянули хронологію подій 1917-1918  років та кадри з фільму про студентів та гімназистів, які вийшли на захист Незалежності нашої країни. Учні підготували історичні дайджести та театралізовані заставки, прочитали патріотичні твори, присвячені героям Крут та героям АТО, вшанували пам’ять полеглих Героїв хвилиною мовчання. Хореографічні композиції та вдало підібрані музичні твори передали атмосферу трагічності подій  сторічної давнини.

На заході були присутні гості: представниця  волонтерської організації «Жіноча сотня. З любов’ю» Дерига Наталія Вікторівна та волонтер Остроух Ганна Леонідівна.У своїх виступах вони зазначили, як важливо у наш неспокійний час виховувати захисників Батьківщини.

Битва під Крутами – одна з визначних сторінок історії України, яку ми маємо пам’ятати.Подвиг студентів став символом мужності та беззастережної любові до власної Батьківщини.Нехай пам’ять про наших героїв, які загинули під Крутами, буде вічною. І нехай їхня смерть буде для нас прикладом, як треба любити свою Батьківщину.

Проведення подібних заходів сприяє вихованню національно-патріотичної свідомості учнів, формуванню рис громадянина української держави, глибокої поваги та любові до Батьківщини, дає можливість поглибити знання про історичні події та відчути їх значення у сьогоденні.

Переглядів: 337 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar