Головна » 2020 » Лютий » 5 » ПАМ'ЯТЬ – КАТЕГОРІЯ ВІЧНА
09:22
ПАМ'ЯТЬ – КАТЕГОРІЯ ВІЧНА

28 січня 2020 р. з нагоди 60-ї річниці заснування школи-інтернату №2 в закладі пройшов святковий захід «Пам'ять – категорія вічна».  На сьогодні це спеціальна школа «Гармонія» (директор Вінник А.В.).

Вся школа ретельно готувалась до свята, хотілося приділити особливу увагу кожному ветерану, всім, хто працював  протягом багатьох років в інтернаті №2, віддавав дітям частинку себе, сіяв у їхніх душах добре і вічне. Ветеранів педагогічної праці, які за станом здоровя не змогли відвідати святкове дійство, працівники «Гармонії» відвідали вдома.

28 січня до школи завітали справжні метри педагогіки, ті, хто віддав інтернату більше як 40 років. Були і ті, хто  працював у закладі з першого дня його відкриття – у далекому 1960 році. Це педагоги з великої літери:  Давидова Т.М.,учитель математики, Величко Л.П., учитель початкових класів.

Дійство розпочалося в актовій залі. Відкрили свято найменші вихованці «Гармонії» святковими привітаннями, а потім - короткий екскурс в минуле.  Разом з ведучими глядачі перегорнули сторінки історії школи-інтернату, згадали тих, хто керував закладом, стояв у самих її витоків.

Директор «Гармонії» А.В. Вінник привітала всіх зі святом, окремо подякувавши тим, хто впродовж багатьох років віддавав розум, серце, душу своїм вихованцям. Працівників школи-інтернату №2  нагородили грамотами за плідну працю на освітянській ниві та неоціненний вклад у виховання підростаючого покоління.

Порадували глядачів своїми виступами і їх талановиті колеги. Родзинкою свята були  Світлана Вікторівна Солдатенко та Василь Микитович Дружина. Особливо приємно було почути привітання від випускників минулих років.  Дехто з них прийшов на захід, а дехто надіслав відеопривітання. Взагалі, дійство в залі можна було сміливо назвати зустріччю поколінь. Учні 2000-х мали змогу поставити запитання тим, хто навчався в 90-х та 80-х, а ветерани - поділитись спогадами про минулі часи, про свої враження від перших уроків, згадати найпопулярніші шкільні свята тих років і навіть найулюбленіші  страви  у шкільній їдальні.

Для гостей свята у шкільному музеї історії закладу провели тематичну екскурсію.  Спогади , багато хвилювань і сльози радості чи то смутку…

У шкільній бібліотеці, де після екскурсії зібралися всі гості,читали вірші, співали пісні … і спогади, спогади, спогади.    

Було  відчуття, що всі повернулися у юність, у молоді літа …

Ще довго пам'ятатимуть серця педагогів-ветеранів незабутні хвилини радості та хвилювань, які подарували їм вихованці та педагогічний колектив «Гармонії» цього святкового зимового дня.

                  

Переглядів: 235 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar