Головна » 2020 » Лютий » 28 » ОСВІТЯНИ КАМ’ЯНСЬКОГО ЗІБРАЛИСЯ НА КОЛЕГІЮ
11:04
ОСВІТЯНИ КАМ’ЯНСЬКОГО ЗІБРАЛИСЯ НА КОЛЕГІЮ

Відповідно до плану роботи департаменту з гуманітарних питань на 2020 рік  27 лютого  на базі КЗ  «Середня загальноосвітня школа № 22»  відбулося розширене засідання колегії з питань освіти при департаменті  з гуманітарних питань Кам’янської міської ради.

На засідання колегії були запрошені керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти, ІРЦ, заступниця директора КСЗНРЗ «Дніпропетровський обласний методичний ресурсний центр» ДОР, аспірантка відділу інклюзивного навчання Інституту спеціальної педагогіки НАПН України Склянська О.В. На перше питання – члени президії міського Кам’янського комітету Профспілки працівників освіти і науки України. 

Колегія розглянула питання:

  • Про виконання Угоди між департаментом з гуманітарних питань
  • міської ради та міським комітетом Профспілки працівників освіти і науки України (доповідачі - Лапшина Г.Ю., заступник директора з фінансово-господарських питань департаменту з гуманітарних питань міської ради, Небосенко І.П., голова міського Кам’янського комітету Профспілки працівників освіти і науки України);
  • Про стан організації інклюзивного навчання як одного із пріоритетних напрямків забезпечення рівного доступу дітей міста до освіти (доповідач – Попова Ю.П., заступник начальника відділу освіти департаменту з гуманітарних питань міської ради);  
  • Про визначення позаміських таборів оздоровлення та відпочинку дітей пільгових категорій (доповідач -  Бабенко М.М., методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань  міської ради).

Досвідом організації психолого-педагогічного супроводу дитини  з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання поділилася Зєбзєєва А.Г., директор КЗ  «Середня загальноосвітня школа №40».  

Директор департаменту з гуманітарних питань  міської  ради  Онищенко Т.Я. підвела підсумки засідання колегії з питань освіти. Тетяна Яківна зазначила, що спільні скоординовані дії департаменту з гуманітарних питань Кам`янської міської ради та міського комітету Кам`янської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України через розвиток соціального партнерства та соціальний діалог забезпечували протягом 2019р. регулювання соціально-правових відносин, захист професійних прав та інтересів освітян міста.

Крім того, директор зазначила, що  питання інклюзивного навчання на сьогодні є досить актуальним та потребує постійної уваги освітян, докладання зусиль до підвищення фахової майстерності з цього питання.   

Переглядів: 287 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar