Головна » 2019 » Листопад » 7 » ОСНОВНІ ЦІННОСТІ РОБОТИ БІБЛІОТЕКИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ НУШ
13:50
ОСНОВНІ ЦІННОСТІ РОБОТИ БІБЛІОТЕКИ В ОСВІТНЬОМУ ПРОСТОРІ НУШ

06 листопада 2019 року на базі КЗ «СЗШ №5 ім. Г.Романової» КМР відбувся семінар – практикум бібліотечних працівників на тему: «Інноваційні підходи до виховання у дітей інтересу до читання засобами шкільної бібліотеки». Семінар було відкрито  методистом з бібліотечних фондів, МК при ДзГП Заікою Н.І.

Зі  вступним словом до учасників заходу звернулася директор школи Романко Т.В., яка познайомила присутніх з навчальним закладом та його інноваційним потенціалом в освітньому процесі.

Заступник директора з НВР Беган О.Г., під час свого виступу розповіла про місію шкільної бібліотеки у функціонуванні сучасного закладу освіти.

Учасники семінару були ознайомлені з блоком «Бібліотека + школа = співпраця на користь учнів», де розглядалися такі питання:

  • «Шкільна бібліотека – час нових можливостей» (книгообіг у суспільстві - буккроссинг). Відеорепортаж «Schoolnews 5» «Буккроссинг та ми». (Москаленко Н.В., зав. бібліотеки);
  • «Книги в освітньому просторі. Погляд психолога». (Єхалова Л.В., практичний психолог);
  • Скрапбукінг (інтеграція бібліотечної справи з уроками ОТМ). (Горяінова С.В., вчитель ОТМ);
  • Інтерактивний буклет, книга (інтеграція бібліотечної справи з уроками інформатики). (Смоляр А.А., вчитель інформатики);
  • Віртуальна виставка як сучасний вид формування інформаційної компетентності підростаючого покоління (інтеграція бібліотечної справи з уроками української та зарубіжної літератури). (Москаленко Н.В., зав. бібліотеки, Бабенко І.В., вчитель зарубіжної літератури, Луценко Ю.А., вчитель української мови та літератури).

Під час практичної частини семінару гості взяли участь в інтерактивному занятті «Практика конструктивної комунікації», який був проведений практичним психологом Єхаловою Л.В.. Вчитель інформатики Смоляр А.А. та зав. бібліотеки Москаленко Н.В. представили «Інтерактивний віртуальний кижковий світ». Учасники семінару взяли участь у майстер класі з техніки воркшоп (створення лепбука), який провела вчитель трудового навчання Іванова І.О.

На завершення семінару зав. бібліотеки Москаленко Н.В. ознайомила з глосарієм нових бібліотечних термінів. У підсумку при обговоренні бібліотекарі ЗЗСО відмітили важливість проведення таких заходів в умовах сьогодення.

      

Переглядів: 254 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar