Головна » 2021 » Березень » 10 » ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ КОЛЕКТИВІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ НА ВІДЗНАЧЕННЯ 207 РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
08:59
ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ КОЛЕКТИВІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ НА ВІДЗНАЧЕННЯ 207 РІЧНИЦІ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

09 березня  на відзначення 207 річниці  від дня народження Тараса Шевченка відбулася онлайн-зустріч колективів закладів освіти «От де, люде, ваша слава, слава України!». Зустрілись всі, хто не байдужий до Шевченкового слова, хто проймається гордістю за минуле свого народу, щоб поговорити про роль Кобзаря у піднесенні невмирущої слави українського народу. Це був ніби підсумок тієї роботи, яку проведено в закладах освіти міста (конкурси, літературні вечори та зустрічі, вікторини, флешмоби).

Вихованці закладів дошкільної освіти №27,31, НВК №25 впевнені, що Україна – це Шевченко, Шевченко – це Україна. Малюки довели, що люблять рідний край, адже так завзято, з гордістю і ніжністю розповідали Шевченкові вірші. Пишаємося вами, малята!

По-науковому серйозно підійшли до вивчення творчості Шевченка учні технічного ліцею
ім. Анатолія Лигуна, працюючи над проектом «У пошуках нового  і невідомого». Юні дослідники провели титанічну роботу  В архівах  було знайдено Шевченкові рукописи, довідку про походження та викуп
Шевченка із кріпацтва, фото хати, де народився український геній, малюнки, написані його рукою. Найціннішою знахідкою виявилася плівка, на якій Шевченко читає свої вірші. Запис не чіткий, але ж стільки років пройшло. Хочеться вірити, що сам Тарас Шевченко ожив і розмовляє з нами.

Приємно, що участь у нашому заході взяв директор гімназії №8 Занєгін В.О. Під гітару по-сучасному він виконав пісню на слова Шевченка «Бандуристе, орле сизий».

Присутнім вдалося послухати творчі таланти, насолодитися мелодійним акордом пісень на слова Т.Шевченка (гімназія №8, СЗШ №22). Порадувати око презентації технічного ліцею ім.Анатолія Лигуна («Життєпис Шевченка») та СЗШ№9 («Стежками Кобзаря»). Театральні виступи учнів гімназії № 19, НВК 25 подарували масу незабутніх вражень, приємних емоцій!

По-родинному тепло відбулося вшанування пам’яті Шевченка в ліцеї №19. Творчість поета та музика, особливо пісня, тісно пов’язані. Родзинкою свята стала пісня «Садок вишневий коло хати» у виконанні дуету Шамрай Анастасії та Кобилєвої Анни в супроводі бандури. Чотирма мовами світу  могутньо  пролунав Шевченків «Заповіт».

Театральні виступи НВК №3,25, СЗШ №19,  подарували масу незабутніх вражень, приємних емоцій Діти і вчителі освітніх закладів Кам’янського довели,  що для кожного покоління Т.Г.Шевченко – сучасник, його слова знаходять відгук у ділах людей, пісні несуть по світу Кобзареві думки. Геніальний митець, якого доля обдарувала багатьма талантами, є нашою українською совістю,  нашим порадником, нашою найбільшою правдою. Ми, українці, горді з того. Тож продовжуємо відкривати в поезіях Великого Кобзаря духовні острови

      Знаймо його – і знані будемо.

      Сповідуймо його – і правдиві будемо.

      Любімо святу Україну, як він, -

      І в світі люблені будемо

Переглядів: 193 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar