Головна » 2019 » Грудень » 26 » ОФІЦІЙНЕ ПРЕДСТАВЛЕННЯ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ПОСІБНИКА
09:15
ОФІЦІЙНЕ ПРЕДСТАВЛЕННЯ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОГО ПОСІБНИКА

Відділ освіти департаменту з гуманітарних питань та директори інклюзивно-ресурсних центрів прийняли участь у офіційному представлені навчально-методичного посібника "Теорія і практика інклюзивної освіти у Департаменті освіти і науки Дніпропетровської облдержадміністрації . Посібник розроблений експертами впродовж 2018-2019 рр за підтримки компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ). Електронна версія посібника доступна для скачування та користування.

У цьому навчально-методичному посібнику проаналізовано нормативно-законодавчу базу інклюзивної освіти, розкрито особливості філософії інклюзивної освіти та етики спілкування з особами з інвалідністю, описано рекомендації щодо розумного пристосування та універсального дизайну освітнього закладу, відображено структуру команди супроводу та кроків реалізації індивідуального освітнього маршруту дітей із особливими освітніми потребами, розглянуто специфіку складання індивідуального плану розвитку дитини та надано рекомендації щодо методики викладання в інклюзивному класі початкової ланки навчання.

Заступник начальника відділу освіти департаменту з гуманітарних питань Попова Ю.П. озвучила нагальні питання інклюзивної освіти і зазначила, що посібник адресований педагогам, що працюють в інклюзивних класах, практичним психологам, логопедам та дефектологам закладів освіти, працівникам інклюзивно-ресурсних центрів, місцевих органів управлінь освіти, а також дітям та батькам дітей із особливими освітніми потребами.

Посилання для завантаження посібника

/uploads/editor/3987/342078/sitepage_82/files/manual_theory_and_practice_of_inclusive_education_2nd_edition_ukr.pdf

Переглядів: 265 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar