Головна » 2019 » Листопад » 6 » НВО-ЛІЦЕЙ НІТ – З ТУРБОТОЮ ПРО ЛЮДЕЙ ПОВАЖНОГО ВІКУ
10:30
НВО-ЛІЦЕЙ НІТ – З ТУРБОТОЮ ПРО ЛЮДЕЙ ПОВАЖНОГО ВІКУ

В НВО – ліцею НІТ відбулося відкриття та перше заняття громадського «Університету третього покоління». Це соціальний проект НВО-ліцею НІТ та організації ветеранів міста Кам’янського. Координатори проекту:  директор НВО-ліцею НІТ Сбоєва Людмила Іванівна; голова міської організації ветеранів Тесьолкина Людмила Іванівна;  заступник директора НВО-ліцею НІТ  Крючкова Тетяна Миколаївна; голова дніпровської районної організації ветеранів  Шиліна Аліна Василівна;  член Молодіжної ради Кам’янського Громова Анастасія;  лідер учнівського самоврядування ліцею  Морохова Єлізавета. Робота Університету здійснюється за підтримкою політичної партії «Бджола».

Головним завданням «Університету третього покоління»  є створення умов для спілкування, самореалізації та активної участі у сучасному суспільному житті людей поважного віку.

Володіння на рівні користувачів комп’ютерними технологіями, фінансовою грамотністю, правовою культура, опанування навичками  здорового способу життя та соціальної компетентності  на сьогоднішній день - одна з умов успішної адаптації в суспільстві різних верств населення.

Першими слухачами університету стали 14 ветеранів - активістів Дніпровської районної організації ветеранів - їм були вручені іменні посвідчення слухачів «Університету третього покоління». Майже всі  слухачі - діти війни та ветерани праці. Вони уважно і зацікавлено слухали лекції викладачів, під час спілкування засипали їх різними питаннями. Модераторами заходів університету були Крючкова Тетяна Миколаївна та Громова Анастасія.

Перше заняття було проведено в освітньо-інформаційному центрі ліцею. Це був майстер – клас з використання інформаційних технологій. Провели його в якості лекторів, найбільш підготовлені учні ліцею: Ключников Владислав, Олещенко Діана та Декун Марк, під керівництвом учителя інформатики Теглевої Ю.С. Основними темами заняття були: - «Пошукові системи», «Пошук інформації в Інтернеті», «Соціальні мережі». Також інтерес у присутніх викликала лекція Сорокіна Іллі на тему «Приват 24». Слухачів університету найбільше цікавили питання як навчитися користуватися банківськими онлайн - послугами, сплачувати комунальні платежі не виходячи з дому, і таке інше. Деяким кураторам, ветерани дали домашні завдання з питань програмного забезпечення персональних  комп'ютерів і безпеки роботи в соціальних мережах.

Учителі та учні ліцею були приємно вражені тим, що люди поважного віку так жваво переймаються новітніми інформаційними технологіями і мають велике бажання навчатися і навчаються з задоволенням.

Друге заняття  було присвячене 75 – роковинам визволення України та річниці визволення міста від фашистської окупації. Слухачі університету стали учасниками конференції «Мужність  і відвага крізь покоління», що проходила в актовій залі ліцею. З науковими доповідями виступили члени Малої академії наук – Попруга Віра «Місто Дніпродзержинськ в роки окупації» (науковий керівник – кандидат історичних наук, вчитель історії Лебедєва Ганна Олександрівна) та Полуніна Анна «Фабрика смерті Аушвіц-Біркенау». Ця робота була створена під враженням від відвідування концтабору Аушвіц-Біркенау міста Освенціма» (науковий керівник – вчитель історії Горб Антоніна Володимирівна).

Третє заняття «Вчимося грати в шашки» було проведено учасниками клубу шашок НВО-ліцею НІТ  та його керівником Савінським Д.О. в приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Дніпровського району. Відбувся шашково - шаховий турнір під девізом «Ми всі єдина сім'я».  Учасниками змагання стали ветерани Дніпровської районної організації ветеранів та учні ліцею - багаторазові чемпіони та призери міжнародного рівня.  Юні спортсмени та ветерани змагалися дуже гідно.  Переможцями стали учні - спортсмени ліцею, які були нагороджені кубками, Почесними грамотами та призами.

Переглядів: 282 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar