Головна » 2019 » Травень » 7 » НАВЗДОГІН ПОДИВУ!
08:36
НАВЗДОГІН ПОДИВУ!

Вже традиційними стали зустрічі учнів 10, 11-х класів з вченими-науковцями вищих навчальних закладів. Такі заходи сприяють підвищенню зацікавленості у школярів при вивченні дисципліни та, як наслідок, стають додатковим поштовхом на шляху до отримання нових знань. І цього року наприкінці квітня на базі СЗШ №22 (директор Худолєєва І.К.) за ініціативи ДзГП, методичного кабінету відбулася зустріч з Орлянським Олегом Юрійовичем, кандидатом фізико-математичних наук, доцентом кафедри теоретичної фізики ДНУ ім.О.Гончара. Олег Юрійович – відомий фізик-теоретик, який є автором багатьох наукових публікацій, задач ІІ-ІІІ етапів Всеукраїнських олімпіад з фізики, науковим керівником переможців на конкурсі-закисті учнівських робіт МАН України. 

У зустрічі взяли участь понад 70 старшокласників у супроводі вчителів фізики та астрономії. Присутні з зацікавленістю прослухали лекцію «Всесвіт. Навздогін подиву!», ознайомились з презентацією, що гармонійно доповнювала  інформацію необхідними для розуміння картинками, відео.

На початку зустрічі Орлянський О.Ю. звернув увагу на актуальну проблему дефіциту спеціалістів фізиків та їх попит на ринку праці. Зауважив, що фізична освіта дозволяє людині бути успішною у різних сферах діяльності,  навів цікаві приклади причетності таких відомих людей, як Святослав Вакарчук, Джеймс Кемерон, Ілон Маск, Ангела Меркель, до вивчення фізики.

В ході лекції були розкриті питання, пов’язані з будовою Всесвіту та Сонячної системи, наведені маловідомі факти про планети Сонячної системи, зірки та галактики, а також досягнення останніх космічних досліджень. Олег Юрійович  відповів на прості на перший погляд запитання: «Чому небо синє?», «Чому закат червоний?», «Чому ми не бачимо на небі зелених зірок?» та ін.

Легкість сприйняття матеріалу, зрозумілість почутого, доступність нових знань – деякі з ознак данного заходу. Старшокласники не приховували своїх вражень від зустрічі та скористалися змогою особисто поспілкуватися з Орлянським О.Ю.,  отримати відповіді на запитання, що виникли під час лекції.

Підсумовуючи, можна з впевненістю стверджувати, що тема лекції виправдала її результати: діти відкрили для себе по новому ВСЕСВІТ захоплюючих наук фізики, астрономії та готові зі швидкістю світла мчатися НАВЗДОГІН ПОДИВУ!  Луніченко Н.В., методист МК ДзГП, щиро подякувала Орлянського О.Ю. та всіх присутніх за спільну  зацікавлену атмосферу, яка панувала в залі.

Переглядів: 307 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar