Головна » 2019 » Лютий » 15 » НАВЧАННЯ ВЧИТЕЛІВ НОВОЇ ГЕНЕРАЦІЇ
18:23
НАВЧАННЯ ВЧИТЕЛІВ НОВОЇ ГЕНЕРАЦІЇ

Відповідно до річного плану роботи методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань міської ради  13.02.2019 в НВК № 36 відбувся семінар-практикум для вчителів географії та економіки за темою «Використання інноваційного контенту навчального кабінету для підвищення якості географічної та економічної освіти».

Ващенко В.А., завідуюча методичним кабінетом департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради у своєму виступі розкрила особливості організації освітнього процесу в умовах оновлення змісту та форм навчання, реформування освітньої галузі.  Особливу увагу звернула на те, що пріоритетними напрямками діяльності сучасного вчителя є його самоосвітня діяльність, пробудження інтересу до навчання, організація самостійної роботи та оптимальне поєднання всіх видів діяльності на уроці.

З питань оновлення змісту управлінської діяльності в системі нової української школи виступив директор комплексу Галагуза О.В. Заступник директора з навчально-виховної роботи Павленко О.Ф. зауважила, що навчання буде успішним, якщо в учителя є можливість працювати у сучасному кабінеті, де оптимально поєднано використання всіх видів навчально-методичного забезпечення та технічного обладнання.

Вчитель географії Бурковська Н.В. презентувала колегам сучасний кабінет географії та провела майстер-клас щодо можливостей використання інтерактивної дошки на різних етапах уроку.

Досвідом роботи із застосування інноваційних технологій як засобу підвищення мотивації учнів при вивченні природознавчих дисциплін поділилася Бондарь Н.П., вчитель фізики.

Бурковська Н.В. разом з командою учнів НВК №36 «Ділові люди», яка неодноразово брала участь в економічних турнірах, представила  роботу закладу в межах міжнародного освітнього проекту «Розвиток фінансового сектору» – «Фінансова грамотність». Було проведено прес-конференцію, під час якої розкрито сутність поняття «Цифрова економіка та її роль на сучасному етапі розвитку України».

Питання інноваційної діяльності педагога як складової підвищення його професійної майстерності розкрила Ващенко В.А. протягом засідання творчої лабораторії вчителів географії та економіки. В рамках засідання
Бень М.Я., вчитель географії, презентувала атестаційне портфоліо педагога.

Рибалко К.А., вчитель географії, провела практичне заняття щодо підготовки учнів до олімпіад з географії та економіки.

Підводячи підсумки роботи семінару-практикуму, Ващенко В.А. зазначила, що наповнення навчального кабінету інноваційним контентом допоможе підвищити ефективність уроків географії та зробить урок сучасним.

Переглядів: 300 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar