Головна » 2022 » Лютий » 4 » НАВЧАЛЬНІ СЕМІНАРИ-ПРАКТИКУМИ ШКОЛИ КУЛІНАРНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ДЛЯ КУХАРІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ
16:00
НАВЧАЛЬНІ СЕМІНАРИ-ПРАКТИКУМИ ШКОЛИ КУЛІНАРНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ ДЛЯ КУХАРІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

03 - 04 лютого 2022 року на базі закладів загальної середньої освіти ліцеї №3, ЗЗСО №21 пройшли змістовні навчальні семінари-практикуми школи кулінарної майстерності для кухарів закладів загальної середньої освіти.  На семінарах  удосконалені практичні навички приготування  страв нового чотиритижневого  меню на зимовий період. Кухарі шкільних їдалень обмінялися досвідом приготування  нових страв світової кухні з овочів, квасолі, крупів з обмеженням цукру, солі, жирів  у відповідності до вимог постанови КМУ від 24.03.2021р. №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Цими  документами визначено  фундаментально нові підходи до  самих принципів організації  здорового харчування, запровадження меню з урахуванням здоров’язбережувальних тенденцій.  Значне  обмеження в стравах солі, цукру, жирів, змінює звичні  смакові якості страв. Наше завдання – організувати роботу таким чином, щоб цей період змін не став стресом для дітей. На семінарі відпрацьовані питання по стравам, які найбільше викликають запитань у дітей щодо їх складу, смаку.       

Значна увага приділена організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами. 

Виховання нових харчових звичок на користь здоров’ю, формування навиків здорового харчування як важливої складової здорового способу життя - є важливим компонентом освітнього процесу в закладах закладах середньої освіти.

 

Переглядів: 264 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar