Головна » 2021 » Березень » 1 » «НА ШЛЯХ Я ВИЙШЛА РАННЬОЮ ВЕСНОЮ»
10:21
«НА ШЛЯХ Я ВИЙШЛА РАННЬОЮ ВЕСНОЮ»

Є люди, як свічки,-

згорають, відходять у небуття.

Є люди, як зірки,-

горять і світять все життя!

 

Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця кришталевочесна поетеса.

25 лютого 2021 року проведено телеміст між закладами загальної середньої освіти, присвячений 150 річниці з дня народження Лесі Українки «Ні, я жива, я буду вічно  жити!».

Свято Лесиного слова розпочали вихованці дошкільних навчальних закладів №41, №21, №9, які закликали усіх любити, плекати й берегти рідну мову, а вихованці НВК №25 – це юні декламатори Лесиних поезій. У них на святі звучали твори Л.Українки і англійською мовою. Не можна було не замилуватися читанням поезії Лесі Українки « Хто вам сказав, що я слабка» у виконанні Олени Ляшенко (гімназія №6), її відчуттям художнього слова. Вона серцем відчуває Лесині настрої, бо її душа теж зачарована поезією. Варто згадати ще про одну зірочку – учителя української мови та літератури СЗШ №22, Ганну Калиновську. Її серце теж переповнюється всіма барвами найсильніших людських почуттів, коли в її устах поезія.    

Учні технічного ліцею ім.Лигуна та СЗШ №35 розповіли про багатогранну творчу особистість Лесі Українки, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написано не розумом, а душею, бо саме там народилося. Цікаву презентацію біографії Лесі Українки створили учні технічного ліцею.

Учні СЗШ №29,18, гімназій № 8,11 декламували вірші Лесі і про Лесю, співали пісні. Учні гімназії №8  - це майстри хорового читання. Відеовиступи презентували учні гімназії №27 та колегіуму №16.Колегіанти №16 поділились своєю радістю. Вони здобули перемогу у Всеукраїнському                         арт-челенджі « Слово, чому ти не твердая криця» в номінації «Краще чисельне художнє читання», в якому взяли участь 667 учнів з усієї України і увійшли в ТОП – 10.Цікаву форму колективного вшанування пам’яті поетеси обрали у СЗШ №23, де відчувалася підтримка  «у гурті». Надзвичайно вдалим вийшов інтерактив «Відкритий мікрофон». Діти всі перерви поспіль читали поезію Лесі Українки біля мікрофону, отримуючи оплески, підбадьорливі та схвальні вигуки однокласників.

Учителі української мови та літератури СЗШ №23, колегіуму №16, НВК №25 «Волошка», гімназії №27 поділилися досвідом щодо організації загальношкільного свята до дня народження Лесі Українки.

 «До творчості Лесі Українки, до її непростого життєвого шляху маємо повертатися постійно. Бо вона нас учить — і вчитиме наступні покоління, як треба долати життєві перешкоди, як любити рідну мову й Україну. Вона і тепер закликає нас, українців, до толерантності, взаємоповаги, єдності, вона своїми творами, своєю багатою епістолярною спадщиною допомагає нам утверджувати себе державницьким народом, сучасною європейською нацією».

Переглядів: 199 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar