Головна » 2019 » Січень » 25 » НА ЧЕРГОВІЙ НАРАДІ КЕРІВНИКИ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМУ НАСИЛЬСТВА ТА БУЛІНГУ В ШКОЛІ
14:28
НА ЧЕРГОВІЙ НАРАДІ КЕРІВНИКИ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМУ НАСИЛЬСТВА ТА БУЛІНГУ В ШКОЛІ

24.01.2019 керівники закладів загальної середньої освіти зібралися на чергову нараду під головуванням директора департаменту з гуманітарних питань Тетяни Онищенко. Серед питань, які обговорювали цього разу, ключовим стало питання протидії насильству та булінгу.

Для більш широкого та всебічного розгляду проблеми на зустріч з керівниками закладів запросили Олену Тимченко, прес-офіцера Кам’янського відділу поліції, Альону Рудик, інспектора ювенальної  превенції, Наталію Тургелю, прокурора Дніпродзержинської місцевої прокуратури, Сергія Лисака, директора Центру безкоштовної правової допомоги. Про ситуацію в Україні щодо негативних явищ серед дітей та учнівської молоді, правову базу з питань протидії насильству та булінгу, а також алгоритм роботи керівника закладу з цього питання зазначила у своєму виступі начальник відділу освіти Оксана Живага.  Присутні на нараді гості-правники надали практичні рекомендації директорам закладів щодо роботи зі збору доказової бази, розробки правил  для учнів і доведення інформації до батьків, методики опитування учасників освітнього процесу, які були задіяні у ситуації булінгу. Сергій Лисак проінформував присутніх про види правової допомоги, яку надає його Центр, та розповів про цікаві форми роботи з молоддю. Директор департаменту з гуманітарних питань Тетяна Онищенко підняла проблему булінгу вчителя та запитала представників поліції, чи можливо сьогодні захистити вчителя від зазіхань на його професіональну гідність з боку батьків.

Крім того, на нараді обговорили й ряд інших важливих питань як-от: організація безпечного харчування учнів, стан захворюваності на кір та вакцинація школярів, атестація і сертифікація педагогів, підсумки виконання доходів та видатків за 2018 рік.

За підсумками наради кожен керівник отримав чітку інформацію та рекомендації щодо розглянутих питань.

Завершуючи засідання, директор департаменту Тетяна Онищенко наголосила на тому, що в кожній школі є позитивний досвід освітньої роботи, тож варто зробити все для його популяризації, аби думка загалу про освіту врешті змінилася.

Переглядів: 397 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar