Головна » 2019 » Червень » 3 » МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ
09:20
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Щороку в перший день літа в Україні, як і у всьому світі, відзначають Міжнародний день захисту дітей. Турбота про підростаюче покоління, усвідомлення пріоритетності інтересів дітей над інтересами дорослих, забезпечення гідних умов для  їх всебічного гармонійного розвитку   стають філософією життя як кожної держави в цілому, так і кожної людини окремо. 

До святкування Дня захисту дітей активно долучаються мешканці Кам`янського. Цікаві та різнопланові заходи, які проводяться у місті із залученням дітей та дорослих, дозволяють об’єднати різні покоління, весело та змістовно провести дозвілля. Не поступається популярністю серед міських заходів і спортивний напрямок.  Так 31 травня в лівобережному та  правобережному  парках відпочинку відбувся  традиційний щорічний конкурс «Веселі старти», який присвячений саме Дню захисту дітей. На це свято зібралися  мешканці лівобережжя, правобережжя, соцміста -  вихованці дошкільних закладів, їх батьки та педагоги.

Пропаганда  здорового способу життя, залучення дошкільників до занять фізкультурою та спортом, вдосконалення фізичних вмінь та навичок дітей, забезпечення їх рухової активності –  головна мета проведення конкурсу, особливістю якого  в цьому році є включення в програму  елементів футболу, формування стійкого інтересу до цього виду спорту.

В конкурсі прийняли участь команди усіх закладів дошкільної освіти міста.  Учасники команд – юні спортсмени, переможці І туру конкурсу, який відбувся в закладах дошкільної освіти. Сильні, спритні, сміливі дошкільнята  готові до спортивних перемог, перших своїх спортивних звершень.

До дітей на свято завітали почесні гості: заступник міського голови Саусь Костянтин Вікторович, заступник міського голови Завгородня Тетяна Жоржівна, начальник управління молоді та спорту Коряк Едуард Миколайович.

Свято розпочалося поетичними словами про різнобарвне літо, щасливе дитинство, мрії дітей жити в мирі та злагоді на нашій чудовій планеті. Зі словами привітання до дітей та дорослих звернувся   Костянтин Вікторович, який побажав юним спортсменам перемог та   подякував батьків, педагогів за чудове виховання дітей.  Він наголосив, що  спортивні досягнення дошкільників – це, перш за все, заслуга  педагогів.

Дійсно,  в  закладах дошкільної освіти фізичним вихованням дітей опікуються інструктори з фізичної культури -  небайдужі, талановиті, віддані своїй справі педагоги, які дбають про зміцнення та збереження здоров`я своїх вихованців, розвивають основні фізичні якості та рухові здібності, підвищують рівень фізичної підготовки дошкільників та беруть активну участь в  організації та проведенні міських спортивних заходів.

За відданість справі виховання дітей. розвиток фізкультури і спорту в рідному місті, високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю подячними листами міського голови були нагороджені інструктори з фызичної культури закладів дошкільної освіти № 10, 31, 32, 37. Юні спортсмени, переможці першого туру конкурсу  «Веселі старти» з елементами футболу отримали  пам’ятні медалі.

Після урочистої частини  розпочалася спортивно-розважальна програма. До дітлахів у гості завітали веселі футболісти Футік і Болік, які оголосили початок конкурсу і запросили поважних гостей на спортивний майданчик. Саме їм надалося право першого удару по м`ячу, адже дорослі, як і діти, обожнюють футбол. А партнерами в грі  з дорослими  були юні спортсмени.

Підтримати малят у змаганнях  та показати свою майстерність прийшли футбольні фрістайлери – багаторазові чемпіони міста та області з футболу, призери легкоатлетичного пробігу 2019 року «Рух ради здоров`я»  Хуторнюк Володимир та Мельничук Данило. Їх виступ діти сприйняли з захопленням. Досконале володіння м`ячем, вправність, майстерність футболістів ще раз довели дітям, що лише наполеглива праця, постійні  тренування дають високий результат у спорті.

Для проведення етапів конкурсу у парках було передбачено декілька ігрових майданчиків : «Влучно в ціль», «Кенгуру», «Вільне ведення м’яча», «Забий гол», «Ведення м’яча змійкою», «Точний пас», «Весела гра». Після спільної розминки діти за картами-маршрутами переходили від одного ігрового майданчика до іншого, де виконували відповідні завдання.

Отримати перемогу – справа честі кожної команди. Серйозне ставлення до гри, наполегливість, рішучість, підтримка своїх партнерів по грі, бажання отримати найбільшу кількість балів – ось такі «дорослі» якості можна було помітити в юних спортсменах. За них дуже вболівали педагоги та батьки, адже саме в цих малюків стільки вкладено  любові, турботи, праці і кожному хотілось би, щоб  їх діти були  найкращими.

Але в дитячих конкурсах завжди перемагає дружба. За прагнення до перемоги, стійкість, взаємодію в подоланні першкод, вправність у володінні м`ячем, спортивний азарт та емоційність спортсмени  отримали дипломи департаменту з гуманітарних питань Кам`янської міської ради солодощі та іграшки.

Переглядів: 293 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar