Головна » 2019 » Жовтень » 1 » МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ
10:00
МІСЬКИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ

Відповідно до річного плану роботи методичного кабінету департаменту з гуманітарних питань міської ради 26.09.2019 року  на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа №21» Кам’янської міської ради (директор Головаха Л.М.)  відбувся міський  семінар-практикум вчителів фізичної культури на тему «Компетентнісний підхід до реалізації державного стандарту загальної середньої освіти з фізичної культури – передумова формування індивідуальної  траєкторії розвитку здорової особистості». Відкрила семінар  методист методичного кабінету Фіалко Віра Володимирівна. Вона ознайомила присутніх із планом роботи семінару, звернула увагу  на  процеси реформування освітнього простору, що пов`язані з введенням нових Державних стандартів, в яких передбачено  якісний професійний супровід їх впровадження,  підкреслила важливість обраної теми та зазначила, що успіх усіх інноваційних змін в освіті у першу чергу залежить від учителя, від його творчого потенціалу.

Директор школи  Головаха Лариса Миколаївна презентувала роботу закладу, ознайомила  присутніх з  новими  орієнтирами  діяльності  педагогічного колективу в умовах реформування освіти.

У своєму виступі заступник директора  школи Кольцова Олена Михайлівна  зазначила, що важливу роль у забезпеченні позитивних змін у системі освіти має удосконалення професійної компетентності вчителів фізичної культури та підвищення їх наукового і загальнокультурного рівнів.

Наступним етапом роботи семінару – практикуму став методично – практичний модуль,  де були представлені  інноваційні форми роботи, спрямовані на вдосконалення професійної компетентності вчителів.

Вступний етап - workshop «Інформаційно-технологічний супровід  компетентнісного підходу до формування індивідуальної траєкторії розвитку особистості як домінантна освітня тенденція» - надав можливість учасникам семінару проявити компетентність з історії  Олімпійського руху.

Під час слідування до місця продовження семінару,  до центру екотуризму, вчителі активно працювали над  визначенням назви та девізу  команди, проявляли креативність і творчість. 

Садиба «Благодатне» гостинно прийняла учасників семінару. Практична частина розпочалася з івент-проєкту «Впровадження у процес фізичного виховання варіативного модулю – фризбі як складової розвитку здорової особистості», який проводив вчитель фізичної культури Мартишов Олександр Вікторович. Учасники змагалися командами, демонструючи свою спритність, окомір, командний дух, вміло застосовували літаючий диск.

Майстер-клас вчителя фізичної культури Бабенка Сергія Івановича   «Формування соціальної компетентності учнів у процесі ігрової діяльності». (на основі проекту «JuniorZ” О. Педана) націлив колег на інтеграцію з навчальними предметами (фізика та математика), на формування у дітей таких якостей як концентрація уваги, влучність.

Логічним продовженням практичної частини став квест-геокешинг  «Скарби землі», де учасники, проявляючи  предметні та ключові компетентності під час виконання зашифрованих завдань на станціях, склали пазл-малюнок. Кожен учасник, що пройшов тест на визначення вітамінів в овочах і фруктах, отримав  корзину з дарами землі.

У рефлексивно – аналітичному модулі  учасники  обмінялися думками з теми семінару, відмітили креативне поєднання інноваційних та традиційних форм методичної роботи, висловили вдячність за високий науково-методичний рівень проведення семінару-практикуму.

Фіалко Віра Володимирівна, методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань,  підвила підсумки семінару, нагородила команди грамотами й видала сертифікати учасника семінару-практикуму, побажавши успіхів у подальшій роботі.

Переглядів: 300 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar