Головна » 2021 » Лютий » 24 » МІСЬКЕ СВЯТО - ТЕЛЕМІСТ «МОВА ЄДНАННЯ» ДО ВІДЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ
11:35
МІСЬКЕ СВЯТО - ТЕЛЕМІСТ «МОВА ЄДНАННЯ» ДО ВІДЗНАЧЕННЯ МІЖНАРОДНОГО ДНЯ РІДНОЇ МОВИ

«Мово рідна моя, не мовчи!» Міське свято - телеміст «Мова єднання» до відзначення Міжнародного дня рідної мови проведено 22 лютого в режимі online.

 До цього заходу готувались всі заклади дошкільної та загальної середньої освіти: проведені конкурси на кращого читача поетичних творів про мову, конкурси на кращий авторський вірш, есе, літературні зустрічі. Учні 5-11 класів взяли участь у мовознавчих брейн-рингах «Цікавинки про рідну мову», челенджах «Заговори, щоб я тебе побачив», «Рідна мова – мати єдності, батько громадянства і сторож держави»

Свято до відзначення Дня рідної мови в місті – це щорічний захід, це підсумок нашої роботи за рік, це вияв нашої поваги і любові до традицій, обрядів нашого народу, це вшанування Слова.

На міст єднання зі своїми краплинками шани до українського слова, гордості за Україну вийшли вихованці дошкільних закладів №9,21,41, закладів загальної середньої освіти №6,18,26,27,38.НВК №25 «Волошка» та «Ор – Авнер»

Яскравими, творчими, натхненними запам’ямались вихованці дошкільних закладів.

Учні СЗШ№38 поділилися цікавою інформацією про нашу мову «Цікава розмова про мову. Сім фактів, про які ти не знав або лише здогадувався», прочитали словесну замальовку « Всі слова на букву «м». Моя магічна мова». Змістовним був виступ учнів гімназії №6: країнською і вірменською мовами учні висловлювали почуття до своїх рідних коренів, своїх традицій. Шкільна родина СЗШ №18 поділились родзинками участі в Інстаграм-челенджі ,, Сила рідного слова, а учні 3- х класів провели майстер- клас із виготовлення лепбуків «Наша мова калинова». Сучасними були і думки учнів щодо визначення «Чому я говорю українською» під час проведення телемосту.

Дискусія учнів 9-х класів учні гімназії №27 «Мова спілкування в Українї»  змусила кожного не лише поспілкуватися, а й визначити власну позицію. Учні НВК «Ор – Авнер» говорили з пошаною до української мови, її культури та традицій народу своєю рідною мовою івриту.

«Мова для кожного народу стає ніби другою природою, що оточує його, живе з ним всюди і завжди. Без неї, як і без сонця, повітря, рослин, людина не може існувати. Як великим нещастям обертається нищення природи, так і боляче б’є по народові зречення рідної мови чи навіть неповага до неї, що є рівноцінним неповазі до батька й матер».

 

Переглядів: 186 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar