Головна » 2019 » Квітень » 23 » МІСЬКА ТВОРЧА ЛАБОРАТОРІЯ ДЛЯ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ЗА ОРГАНІЗАЦІЮ ФОЛЬКЛОРНО-ЕТНОГРАФІЧНОЇ ЕКСПЕДИЦІЇ
07:55
МІСЬКА ТВОРЧА ЛАБОРАТОРІЯ ДЛЯ ВІДПОВІДАЛЬНИХ ЗА ОРГАНІЗАЦІЮ ФОЛЬКЛОРНО-ЕТНОГРАФІЧНОЇ ЕКСПЕДИЦІЇ

19 квітня 2019року департаментом з гуманітарних питань міської ради проведена міська творча лабораторія для відповідальних за організацію  фольклорно -  етнографічної експедиції «Звичаї, обряди та традиції мого краю» закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста. Засідання лабораторії по темі «Наших оберегів кольори» відбулось на базі  комунального закладу «Будинок дитячої творчості» Кам’янської міської ради (директор Прозоров О.О).                   

Відкрила творчу лабораторію методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань міської ради Бабенко М.М., яка окреслила головні завдання та сучасні напрямки вищезгаданої експедиції.  Була проведена презентація надбань Національного списку елементів нематеріальної культурної спадщини України, Дніпропетровщини, обговорені різні форми і методи роботи, які сприяють залученню  дітей  до участі у Експедиції, успішній організації та  проведенню пошукової роботи.

Представники закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста жваво долучилися до обговорення та залюбки взяли участь у практичній частині заняття. Окрасою роботи творчої лабораторій стала презентація  української пісні  «Ой у полі грушечка верхом кучерявиться» в майстерному виконанні  гурту «Диво» БДТ, яку вони записали  і відродили у своєму виконанні.   Майстер – клас по виготовленні  оберегу дала керівник гуртка БДТ Невстакай Н.Г. Міський етап експедиції продовжується до жовтня 2019 року та запрошуємо заклади освіти взяти участь в даному напрямку роботи.

              

Переглядів: 320 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar