Головна » 2019 » Листопад » 6 » МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ - ДІАЛОГ
10:42
МІСЦЕ ЗУСТРІЧІ - ДІАЛОГ

В НВО-ліцеї НІТ  відбувся  захід «Місце зустрічі - діалог» в рамках роботи громадського «Університету третього покоління» до Дня визволення нашого міста від нацистських загарбників 25 жовтня 1943 р. та звільнення українських земель 28 жовтня 1944 р.

Модераторами заходу були:  голова міської організації ветеранів міста Кам’янського Тесьолкіна Людмила Іванівна; заступник директора НВО-ліцею НІТ  Крючкова Тетяна Миколаївна; член Молодіжної ради Кам’янського Громова Анастасія.

Відбулася зустріч з нашими земляками – колишніми в'язнями нацистських концтаборів. Їх, ще маленькими та юними, вивезли до Німеччини під час окупації м. Дніпродзержинська. Повернулися не всі, а ті, хто повернувся назавжди стали "номерними" на рідній землі. На них чекали радянські табори, допити та перевірки. На хорошу роботу чи на навчання цих людей не брали і все своє життя вони змушені були "виправдовуватись»  за те, що пройшли через тяжкі випробування.

На нашому заході були присутні ветерани та діти війни, колишні в'язні (найстаршому - 93 роки) та діти тих в'язнів, хто не дожив до наших днів. Ми передивилися фільм, представлений  керівником проекту Пекеримовою Вікторією Дмитрівною в рамках програми «Місце зустрічі - діалог», при підтримці німецького фонду «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє.» та громадської організації «Турбота про літніх людей в Україні». Ми обмінялися думками обмінялися емоціями, які дійсно йшли від серця до серця. Це був живий урок  глибинної історії, без якого не можливо побудувати справедливе і світле майбутнє, виховати справжніх громадян своєї країни.

      

Переглядів: 272 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar