Головна » 2019 » Березень » 14 » МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ВЧИТЕЛІВ-ЛОГОПЕДІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ
13:53
МЕТОДИЧНЕ ОБ’ЄДНАННЯ ВЧИТЕЛІВ-ЛОГОПЕДІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ

СЗШ №19 (директор Сухракова Л.Ф.) гостинно приймала вчителів- логопедів, які працюють на логопедичних пунктах ЗЗСО міста.

Мета заходу: окреслити та актуалізувати проблеми організації корекційної допомоги учням з вадами мовленнєвого розвитку в умовах логопедичного пункту; орієнтування педагогів на особливості організації навчально-корекційної роботи по розвитку дрібної моторики в учнів початкових класів.

На початку роботи заступник начальника відділу освіти ДзГП Юлія Петрівна Попова проінформувала педагогів про умови співпраці вчителів-логопедів ЗЗСО з інклюзивно-ресурсними центрами та закладами освіти міста, а також повідомила про зміни в законодавству України по організації роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Колега з НВК «Гармонія» Інна Михайлівна Рішнякдля учасників засідання презентувала методи підготовки руки дитини до письма, прийоми формування правильних поз пальців. У своєму виступі вона наголосила про важливість обізнаності сучасних вчителів- логопедів про «ерготерапію» – комплексу реабілітаційних заходів для осіб з порушенням психо-фізичних функцій організму, спрямованих на відновлення повсякденної діяльності людини із урахуванням наявних фізичних обмежень.

В практичному блоці вчителі- логопеди мали змогу прийняти учать у «Мозковому штурмі» по темі засідання, а також переглянути фрагменти уроків з використанням прийомів та вправ для розвитку дрібної моторики пальців рук з учнями початкових класів, проведених вчителем- -логопедом Вітою Юріївною Кулябою.

Цікавою формою роботи в творчому блоці засідання була одночасна презентація з елементами інтерактивної гри, яку підготувала вчитель- -логопед Ірина Андріївна Іванчук: кожний педагог мав змогу поділитися власними надбаннями по розділу «Дрібна моторика» та провести практично один із видів роботи з іншими учасниками.

Творчо-методичним продуктом засідання стало узагальнення пропозицій по наданню практичних рекомендацій для батьків учнів з теми, що наочно продемонструвала вчитель- -логопед Тетяна Володимирівна Можейко.

У підсумку учасники оцінили актуальність, доцільність та практичність заходу.

Переглядів: 335 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar