Головна » 2019 » Листопад » 8 » МЕТОДИЧНА НАРАДА ВЧИТЕЛІВ ПРЕДМЕТУ «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ»
08:54
МЕТОДИЧНА НАРАДА ВЧИТЕЛІВ ПРЕДМЕТУ «ЗАХИСТ ВІТЧИЗНИ»

На виконання календарного плану роботи  міського методичного об’єднання вчителів предмету «Захист Вітчизни» на 2019-2020 н.р., 06 листопада 2019року,  у приміщені департаменту з гуманітарних питань відбулася методична нарада заступників директорів закладів освіти з військово-патріотичного виховання  та вчителів військової підготовки базових закладів з вивчення предмету «Захист Вітчизни».

Директор департаменту Тетяна Яківна Онищенко окреслила, що  головною метою  в роботі  базових закладів з військової підготовки  є формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту Вітчизни, а також системного уявлення про військово-патріотичне виховання,  як складову частину національно-патріотичного виховання.

Особливої актуальності набувають ці завдання саме сьогодні, коли Збройні сили України потребують підготовленого резерву, і саме базові заклади  можуть забезпечити виконання цього завдання, адже, саме на заняттях з предмета сто відсотків допризовної молоді отримують початкову військову підготовку, формують почуття високої патріотичної свідомості та національної гідності.

Для реалізації поставлених завдань  базові заклади з військової підготовки міста  мають достатню матеріальну базу і оснащення, а саме головне потужний склад професійних, творчих і ініціативних вчителів.

На підставі аналізу навчально-методичної роботи, порядку організації та проведення міських військово-патріотичних та спортивних заходів методист методичного кабінету Віра Володимирівна Фіалко визначила про системний та плановий підхід вчителів військової підготовки до реалізації завдань з підготовки учнівської молоді до захисту Вітчизни.

Саме такі творчі та масові заходи здійснюють позитивний вплив на учнів при формуванні мотиваційної сфери, соціальних цінностей (почуття патріотизму, національної свідомості); особистісних цінностей (гуманність, відповідальність, працелюбність, чесність); соціальної поведінки; громадянської позиції, інших моральних якостей особистості, її поглядів, переконань, життєвих пріоритетів.

За підсумками моніторингу якості організації та проведення занять колектив  наради методичного об’єднання  визначив, що  для стимулювання пізнавальної активності учнів, активізації дієвої  самостійної діяльність під час уроків, необхідно застосовувати:

  • вправи і завдання до них, що створюють передумови для співпраці, активної участі учнів у процесі навчання;
  • завдання, що спонукають до діалогу, висловлюванню власних думок, міркувань, позицій, способів розв’язання проблеми;
  • завдання творчого характеру, при розв’язанні яких учні виявляють ініціативу, самостійність, мають право вибору та власної аргументації;
  • завдання, що спонукають до обміну думками, враженнями, включають спеціально сконструйовані ситуації вибору та моделюванню життєвих ситуацій.

За підсумками роботи методичної  наради педагоги прийшли до спільного висновку, що завдяки успішному опануванню предмету «Захист Вітчизни» юнаки  стануть не лише сильнішими, освіченими та ерудованими, а й сформують свідоме ставлення до захисту свого життя, життя рідних, друзів, співгромадян. Прийде розуміння, що за великим рахунком,  - це і є захист Вітчизни.

З метою покращення викладання навчального матеріалу та закріплення твердих практичних навичок вчителі виступили з пропозиції про можливість укладення угоди про співробітництво між департаментом з гуманітарних питань міської ради  та Кам’янським об’єднаним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки  про спільну діяльність з питань військово-патріотичного виховання учнівської молоді, можливості допомоги у покращенні навчально-матеріальної бази закладів освіти.

Переглядів: 260 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar