Головна » 2020 » Лютий » 13 » ЛІЦЕЙ – ДРУГА ДОМІВКА ДИТИНИ
08:46
ЛІЦЕЙ – ДРУГА ДОМІВКА ДИТИНИ

Що нам, дорослим, спадає на думку, коли ми чуємо вислів «Школа – друга домівка дитини»? Звичайно ж те, що нашим дітям там добре, цікаво і вони в повній безпеці. Що поруч з ними ті, хто завжди порадить, навчить, захистить і допоможе на такому нелегкому шляху до нових відкриттів. Саме в таких речах мають бути впевнені батьки. Саме так мають почуватися діти, аби в них щодня народжувалося бажання підкорювати нові вершини. Одним словом, саме такою має бути сучасна інноваційна школа.

Виконавча влада міста, депутати міської ради, департамент з гуманітарних питань на чолі із сучасним керівником Онищенко Тетяною Яківною завжди підтримують творчі заклади міста. І саме такий заклад, без перебільшень, існує в нашому місті.

Коли мова йде про НВО-ліцей НІТ (директор Сбоєва Людмила Іванівна), батьки й діти точно знають, що в його стінах знайдуть безпеку, підтримку та необхідні ресурси для нових звершень. А в обличчі справжніх професіоналів, які, на щастя, працюють тут – повну відданість своїй справі, чуйне ставлення та постійне прагнення допомогти та підтримати. Але все це було б лише словами, якби не підкріплювалося ділом. Усі учні НВО-ліцею НІТ мають прекрасну матеріальну базу, аби вільно почуватися у сучасному вирі наукового прогресу. Тут до їх послуг комп’ютерні класи, обладнані за всіма вимогами сучасності, технічні засоби навчання, різні аудіо- та відеосистеми, наочні матеріали. Все це забезпечує якісний, безперервний, повноцінний, захоплюючий навчальний процес. Піклуються в закладі і про здоров’я нашого майбутнього покоління. Адже, як кажуть, в здоровому тілі – здоровий дух. На базі ліцею постійно діє фізкультурно-оздоровче відділення. При його відвідуванні кожен учень може отримати потрібну консультацію певних спеціалістів та необхідну допомогу.

Та шкільне життя – це не лише уроки від дзвоника до дзвоника. Тому в ліцеї організовані гуртки позашкільної роботи, спортивні секції. Діти з великим задоволенням беруть участь у їх роботі. Ліцей НІТ співпрацює з позашкільними організаціями, підрозділами закладу, що забезпечує учням найкращі, найцікавіші і незабутні роки шкільного життя.

Саме однією з таких плідних співпраць і є міцна дружба театральної студії «Десятий квартал» з учнями 3-А класу (класний керівник Василинюк Микола Андрійович). Вже другий рік учні цього класу пізнають основи театральної майстерності на неймовірно захоплюючих уроках театрального мистецтва. В активі юних акторів навіть є власна вистава – казка «Білосніжка та семеро гномів». Завдяки заступнику директора з виховної роботи  Курілець Ользі Олександрівні, художньому керівникові театру-студії «Десятий квартал» Івановій Аллі Іларіонівні, керівникові художньої студії Івашині Ганні Георгіївні та всій творчій групі студії школярі не лише почуваються справжніми акторами, але й з величезним успіхом виступають перед різними аудиторіями. Це й учні ліцею, і вчителі, і запрошені поважні гості. У жовтні 2019 року ці «зірочки» підкорили навіть велику сцену, посівши перше місце на Всеукраїнському дитячому фестивалі «Смарагдове місто», що проходив у м.Дніпро. А нещодавно головою правління благодійної організації «Златоуст» Любкіним Олегом Вікторовичем діти були запрошені на свято до комунального закладу " Спеціальна школа "Гармонія" м. Кам’янське. В подарунок вихованцям закладу учні 3-А класу звичайно ж повезли свою казку. Адже казка в житті – це дуже важливо. І якщо дорослі, споглядаючи виставу, оцінюють майстерність акторів, їх уміння перевтілюватися, вживатися в роль, то для дітей головне – казка, її чарівність. То ж виявляється, що можна дарувати оточуючим добро та любов. І навіть дорослі під час вистави забувають про все, починають мріяти, посміхаються. А це дуже важливо. Адже в сучасному житті так мало місця для дива, посмішок, чарів. Ось такі вони – маленькі актори 3-А класу. І завдяки великим зусиллям чудового вчителя Василинюка М.А., небайдужих педагогів, талановитих дітей народжується справжнє диво!

То ж коли ми, батьки, чуємо вислів «Школа – друга домівка дитини», ми точно знаємо, що це про наш НВО-ліцей НІТ. Адже всі ми хочемо щасливого дитинства для наших дітей, а шкільні роки – найщасливіші.

           

Переглядів: 232 | Додав: pula | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar