Головна » 2020 » Лютий » 21 » КРУГЛИЙ СТІЛ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЯКОСТІ ОСВІТИ УКРАЇНИ
15:45
КРУГЛИЙ СТІЛ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЯКОСТІ ОСВІТИ УКРАЇНИ

18 лютого 2020 рок Державна служба якості освіти України спільно із ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» провели круглий стіл на тему «Забезпечення якості дошкільної освіти». У заході взяли участь представники Державної служби якості освіти України, керівники регіональних осередків Асоціації працівників дошкільної освіти, органів управління освітою, директори та педагогічні працівники закладів дошкільної освіти, громадськість.

Учасники засідання у форматі круглого столу обговорили питання щодо:

  • розбудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти в закладах дошкільної освіти;
  • зовнішнього оцінювання та самооцінювання освітнього й управлінських процесів у дитсадках.

Під час зустрічі представлено проєкт критеріїв та індикаторів для оцінювання управлінського та освітнього процесів у закладах дошкільної освіти, що наразі перебуває на громадському обговоренні.

Згідно з проєктом заклади дошкільної освіти під час інституційного аудиту оцінюватимуть за чотирма напрямами:

  • освітнє середовище закладу;
  • здобувачі освіти;
  • педагогічна діяльність;
  • управлінські процеси.

Водночас зазначені критерії стануть основою для розроблення рекомендацій з побудови внутрішньої системи забезпечення якості освіти у закладах дошкільної освіти.

Голова Державної служби якості освіти України Руслан Гурак підкреслив «Якісна дошкільна освіта — це старт успішного розвитку кожної дитини. Тому Державна служба якості освіти розпочала проєкт, який дасть змогу сформувати спільне розуміння якості освітньої діяльності та допоможе закладам дошкільної освіти постійно вдосконалюватися. Тільки разом з педагогами-практиками, громадськістю, місцевими органами влади зможемо створити нову якість дошкільної освіти».

Про діяльність Асоціації та проблемні питання діяльності ЗДО інформувала голова ВГО «АПДО» Ніна Омельяненко.

Пропозиції відділу освіти департаменту з гуманітарних питань міської ради та місцевого осередку ВГО «АПДО» у Дніпропетровській області до проекту критеріїв для оцінювання управлінського та освітнього процесів у ЗДО внесла заступник начальника відділу освіти Юлія Попова

Після професійного обговорення проблем учасники здійснили екскурсію до Музею іграшок, де отримали багато нової цікавої інформації та величезне задоволення, побачивши знайомі але давно забуті іграшки з дитинства.

Переглядів: 237 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar