Головна » 2019 » Листопад » 15 » КРОК ДО ДОВІРИ ЗРОБЛЕНО
10:19
КРОК ДО ДОВІРИ ЗРОБЛЕНО

13.11.2019 року на базі СЗШ№5 ім. Галини Романової відбулася перша загальноміська батьківська (не)конференція, метою якої стало встановлення доброзичливих партнерських стосунків з батьками учнів. Темою зустрічі обрали «Будуємо школу ДОВІРИ», саме тому що останнім часом брак довіри до освітян відчувається особливо гостро: хвиля негативних постів на фейсбуці, збільшення скарг, що надходять до департаменту з гуманітарних питань та на «гарячу» лінію облдержадміністрації.

Директор департаменту з гуманітарних питань Тетяна Яківна Онищенко  вирішила, що настав час відкритого діалогу, батькам потрібно надати можливість виговоритися, можливість отримати відповіді на гострі питання.

Перед початком (не) конференції батьків запитали, чи довіряють вони своїй школі? Відповіддю слугували різнокольорові листочки, які треба було прикріпити на імпровізованому дереві: зеленого кольору - «цілком довіряю», жовтого - «частково довіряю», помаранчевого - «не довіряю». І хоч дерево набуло переважно зеленого окрасу, жовтого та помаранчевого кольору було  теж чимало. Отже, відверта розмова про проблеми освіти була дуже актуальна.

А розпочалася вона з привітання заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Завгородньої Тетяни Жоржівни, яка зазначила, що захід відбувається у Всесвітній день доброти, тож всім присутнім побажала більше проявляти доброти та поваги один до одного, разом, і батькам, і педагогам вибудовувати партнерські стосунки.

А далі почалася робота… Спершу - панельна дискусія «Школа, дружня до дитини, - це школа ДОВІРИ», на якій в якості експертів виступили Хмарук Ю. М., Хлєбаєва О. А., Нестеренко А. Г., Шамардін  А. Г. Експерти по черзі відповідали на питання, а присутні в залі реагували на почуте картками трьох кольорів: зелена - «підтримую думку експерта», жовта - «частково згодний з думкою», червона - «не згодний». Далі робота була в чотирьох комунікативних студіях: «Фінансування освітньої галузі», «Освітнє середовище», «Створення безпечних умов», «Психологічний супровід». Модератором в студіях були працівники департаменту з гуманітарних питань та керівники закладів загальної середньої освіти, тож батьки мали змогу почути відповідь на ряд найболючіших питань.

По завершенню роботи в студіях учасники зустрічі зійшлися на підведення підсумків і знову висловилися щодо того, чи довіряють вони школі. Цього разу на дереві з’явилося всього п’ять жовтих та два помаранчевих листочки, що свідчило про зміну настроїв учасників в ході проведення (не)конференції. Фінальним акордом стало опитування, чи отримали батьки необхідну інформацію, а також чи потрібно проводити такі заходи і надалі. У відповідь зал дружно проголосував зеленими картками.

Організатори заходу подякували директору школи №5 Романко Тетяні Василівні та колективу закладу за наданий комунікативний майданчик та допомогу в проведенні зустрічі, а всім присутнім - батькам та керівникам шкіл - побажали стати нарешті хорошими партнерами, адже успіх будь-яких починань залежить саме від надійності партнерів.

Переглядів: 260 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar