Головна » 2020 » Лютий » 19 » КРАСИВО ТА КОРИСНО
11:20
КРАСИВО ТА КОРИСНО

Відповідно до річного плану роботи департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради 18 лютого 2020 року на базі гімназії №17 відбулося засідання творчої лабораторії вчителів технічної праці, палітра педагогічного досвіду за темою « Інноватика у формуванні практичних умінь і навичок у здобувачів освіти на уроках трудового навчання засобами ІКТ». На засіданні були присутні вчителі закладів освіти міста. Під час заходу панувала невимушена атмосфера спілкування та обміну думками.

Проблема творчості стала в наші дні актуальною, тому що саме творчі люди створюють нове, неповторне у всіх сферах людської діяльності. Розвиток креативності учнів в процесі шкільного життя набуває найважливішого значення. Під час уроків потрібно не просто дати учню базовий рівень освіти, а сформувати компетентності, яких потребує сьогодні суспільство: креативність, здібність навчатися усе життя. Мета проведеного заходу – ознайомлення учасників з інноваційними ефективними формами і методами роботи, удосконалення естетичних та інформаційних компетенцій здобувачів освіти на уроках трудового навчання (технологій).
Захід розпочався з ранкової зустрічі ,яку провела учитель початкових класів НУШ Костогриз М,В.
Традиційним ,під час зустрічі, був виступ директора гімназії Мартиненко І.І., яка провела історичний екскурс у створення закладу освіти, презентувала роботу педагогічного колективу, здобутки та досягнення, а також представила портфоліо вчителя технічної праці Білоножко В.В.
Методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань Заіка Н.І. звернула увагу присутніх
на методичні аспекти роботи вчителя з обдарованими дітьми на уроках трудового навчання (технологій), на розвиток творчих компетентностей, а також на положення «Щодо підвищення кваліфікації та атестації педагогічних працівників».

Учасники відвідали інтегрований урок з біології та трудового навчання «Віртуальна технологічна лабораторія» (вчитель трудового навчання В.В.Білоножко та вчитель біології Свєшнікова Н.П). Вчителі мали можливість ознайомитись та на власному досвіді прийняти участь у створенні сучасних тестових завдань, створенні пізнавальних пазлів , розроблені систем оцінювання учнів засобами ІКТ.

Презентація роботи шкільних гуртків відбулася у формі творчих лайфаків: «Сучасні мотиви народної творчості засобами народознавства» та «Творчий дотик до прекрасного ».

Власний досвід роботи над проектом «Годівничка-їдальня для птахів» представив вчитель технічної праці Білоножко В.В., на якому педагоги власноруч виготовляли годівнички для птахів.
Після плідної дослідницької та практичної частини на учасників заходу чекав ресурсний антістрес: Творчий потенціал вчителя «Від талановитих вчителів до талановитих учнів»- театру –студії «17 квартал».

Після підсумкової дискусії відбулося вручення сертифікатів учасникам творчої лабораторії.
Захід пройшов, як насичена, плідна, творча зустріч учителів трудового навчання . Кожен присутній учасник семінару взяв для себе ту іскру знань, тепла, задоволення, яка допоможе йому в подальшій педагогічній праці та поєднав в собі красиве та корисне.

Переглядів: 293 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar