Головна » 2020 » Лютий » 17 » ЯКЩО ТИ ЛЮБИШ ДІТЕЙ, ТО ПОЛЮБИШ І MINIPHANOMENTA
11:17
ЯКЩО ТИ ЛЮБИШ ДІТЕЙ, ТО ПОЛЮБИШ І MINIPHANOMENTA

Під таким гаслом  пройшов навчально–практичний семінар за темою «Miniphanomenta : 52 захоплюючих експеримента для уроків і перерв» в рамках експерименту та програми «Розширення суспільного діалогу» за підтримки Федерації організацій роботодавців Дніпропетровщини, учасниками якого були вчителі початкових класів КЗ СЗШ №25 (директор Бесєдіна І.Є.).

Учасники семінару, вчителі закладів освіти області, під керівництвом професора Луца Фіззера будували експериментальні станції. Будували в прямому сенсі слова: дриль, шурупи, пилка, викрутка, дерев’яний брус, фанера – інструменти і матеріали, з якими працювали учасниці семінару. І якщо на початку роботи жінки з острахом брали до рук інструменти, то з кожною хвилиною азарт і бажання творити надавали снаги і завзяття.

Терпіння і наполеглива праця дала свої плоди. Результатом були вражені всі. Перед нами стояли прилади, готові до дослідів.

Наступний крок – дослідження. Під час тестування 10 завершених експериментальних станцій вчителі відчули себе в ролі учнів і намагались зрозуміти для чого створена певна станція, як вона працює, задати питання і самим знайти на нього відповідь.

Про впровадження  Мініфенаменти в дитячих садочках та початкових класах Латвійського регіону Земгале  розповіла Саніта Сабанська.

Тепер кожна учасниця семінару розуміла мету створення станцій, програму, закладену в цей проект.

Семінар скінчився, учасники роз’їхались по своїх регіонах. Але програма семінару продовжує працювати. Вже через кілька тижнів станції привезуть і до нашого закладу. У дітей буде можливість провести свої досліди, задати свої питання, знайти свої відповіді. Програма Мініфенамента працює на майбутнє.

      

Переглядів: 273 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar