Головна » 2019 » Жовтень » 1 » ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ 1-2 КЛАСІВ ЗЗСО
09:50
ІНСТРУКТИВНО-МЕТОДИЧНА НАРАДА З ЕЛЕМЕНТАМИ ТРЕНІНГУ ДЛЯ ВЧИТЕЛІВ 1-2 КЛАСІВ ЗЗСО

26 вересня 2019 року на базі гімназії № 39 відбулася інструктивно-методична нарада з елементами тренінгу для вчителів 1-2 класів ЗЗСО з теми «Пріоритеті напрямки організації освітнього процесу в початковій школі в умовах реформування освітньої галузі». Коваленко Тетяна Олександрівна, методист методичного кабінету при департаменті з гуманітарних питань КМР, відкриваючи теоретичний блок, особливу увагу приділила  нормативно-правововому забезпеченню освітнього процесу. Одинцова Г.В., заступник директора гімназії № 39, запропонувала вчителям перевірити усвідомленість методичних рекомендацій щодо організації освітнього процесу через онлайн-ресурс «menti.com», що показало, як готові педагоги до навчального року, наскільки вони знають головні аспекти освітнього процесу в 1-2 класах. Заступник директора колегіуму №16 Шевченко О.А. звернула увагу присутніх на ведення класних журналів, а заступник директора НВК №3 Расторгуєва Н.Ф. продемонструвала, що  шлях до успішного навчання -  формувальне оцінювання

Практичний блок наради мав на меті показати, що вчитель постійно має займатися самоосвітою, шукати нові методи, прийоми, інноваційні технології навчання дітей та поширити досвід вчителів початкових класів, який надихає до вдосконалення практичних умінь педагогів до творчості, креативності, бажання прийти до малечі з новими цікавими ідеями, щоб шкільне життя було неймовірним! Навчаємо через гру! Так вчитель пілотного класу гімназії № 39 Мельник Н.В. разом із своїми вихованцями довела на практиці, як можна формувати та розвивати предметні компетентності молодших школярів шляхом використання шість цеглинок  LEGO. Це саме той інструментарій освітнього процесу, з яким учні вчаться з інтересом через гру. Складена із цеглинок діаграма показала, що найкраще у наших вчителів виходить проведення ранкових зустрічей, які надихають дітей на успіх робочого дня, багато питань залишаються щодо опрацювання освітніх програм.

Олійник А.В., вчитель початкових класів ЗЗСО№35, поділився досвідом, зарядив вчителів позитивною енергетикою через аніміційні хвилинки у сучасному освітньому просторі, побажав натхнення, не боятися творити, бути ближчими до дитини, насолоджуватися своєю роботою.

А наприкінці нашої плідної роботи дуже цікавий досвід представила вчитель початкових класів ЗЗСО№22 Байдак І.Б. з теми «Партнерські засади взаємодії в управлінні освітнім процесом». Ірина Борисівна надала багато рекомендацій щодо роботи з батьками, провела майстер-клас, на якому вчителі познайомилися з різноманітними вправами співпраці з батьками, які вказують на: «Полюбіть дитину – крила виростуть».

Такий захід має націлити вчителів до самовдосконалення, до бажання створювати зовсім новий освітній простір, який приведе до успіху як вчителя, так і його учнів!

      

Переглядів: 239 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar