Головна » 2019 » Листопад » 28 » ГОДИНА ПАМ’ЯТІ ДО 86-Ї РІЧНИЦІ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ
09:26
ГОДИНА ПАМ’ЯТІ ДО 86-Ї РІЧНИЦІ ГОЛОДОМОРУ 1932-1933 РОКІВ

«Не маємо права забути» - під такою назвою у КЗ «СЗШ № 23» 21 листопада 2019 року пройшов міський захід - година памяті до 86 -ї річниці Голодомору 1932 – 1933 років. Учасниками його стали учні 8 – 9 класів школи.

Розпочалась година пам’яті  з чудового , яскравого виступу ансамблю бандуристів – вихованців міської дитячої музичної школи№ 3 під керівництвом вчителя музики нашої школи Овсяннікової Юлії Іванівни та викладача музичної школи Килівник Людмили Миколаївни (мами двох учнів нашої школи).  Пісня «Мамо, дай хоч крихтину» не залишила байдужим нікого з присутніх у залі.

Хвилиноюмовчаннябуло вшановано память жертв Голодомору, запалено свічки памяті. Лунали вірші-реквієми у виконанні учнів 8-9 класів. Учні переглянули відеоматеріал з історичною хронікою про наслідки Голодомору 1932-1933 років, відеоспогади людей, які пережили ті часи, архівніматеріали того часу. Зворушливою була хореографічна композиція у виконанні колективу дівчат 9-А класу.

Закінчилась година памяті «Не маємо права забути» піснею «Батькова криниця» у виконанні юного бандуриста, учня 6-Б класу Килівника Віталія, яка вчить дітей любити свою родину, свій дім, свою Батьківщину. Дійство, яке відбувалось на сцені під час заходу, супроводжувалось мультимедійною презентацією та відповідним музичним супроводом.

Звертаючись до учнів школи, заступник директора Шуміхіна Світлана Іванівна закликала всіх зберегти пам'ять про трагічні сторінки історії нашої держави для майбутніх поколінь та долучитись до всеукраїнської акції «Запали свічку пам'яті»  23.11.2019 року о 16.00.

Даний захід мав формат колективної творчої справи, яку підготували та провели з учнями класні керівники Павлюс-Гунченко Ольга Валеріївна та Лепська Вікторія Анатоліївна. Кожна людина живе у трьох вимірах: учора, сьогодні, завтра. Учора – це наша історія. Вона бездонна, невичерпна криниця духу, мудрості, перемог і страждань. Кожен народ має свою власну історію та пам'ять. Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багатосторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Ця трагедія стала історичною цінністю українського суспільства.

Здійснюємо виховання справжнїх громадян-патріотів шанобливим ставленням до історичних цінностей нашої країни. І в цьому школа єднає учнів, вчителів, батьків!

... історія нас горем вчить,

Щоб не забулосьнезабутнє.

Бо там, де пам’ять не мовчить,

Там щастямповнитьсямайбутнє.

Переглядів: 262 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar