Головна » 2019 » Лютий » 14 » ГОДИНА ПАМ’ЯТІ
13:43
ГОДИНА ПАМ’ЯТІ

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на тариторіях інших держав, з метою розширення знань учнів про події афганської війни 1979-1989 рр., виховання поваги до воїнів-інтернаціоналістів, формування свідомого ставлення до прав і обов’язків людини і громадянина, 13 лютого у бібліотеці НВК «Гармонія» пройшла година пам’яті  «Афганістан – мій біль, моя пекуча рана», на яку були запрошені учасники тих страшних подій, воїни-інтернаціоналісти, працівники ПАТ « ДМКД» – Грабський Віталій Іванович та Руденко Геннадій Володимирович.

Ця зустріч вихованців з ветеранами-афганцями – данина пам’яті всім, хто причетний до героїчної й трагічної афганської війни, тим , хто з честю пройшов крізь усі випробовування і тим, хто не повернувся живим до рідної домівки.

Вічний біль. Вічна скорбота. 30 років як закінчилася десятилітня ніким і нікому не оголошена війна. Але в людській пам’яті вона буде жити довго, тому що її історія написана кров’ю наших солдат і сльозами жінок та матерів, обелісками з юними обличчями на світлинах, піснями, які увірвалися в наше життя фронтовим вітром.

Гості заходу, згадуючи ті часи, говорили про те, що їм випав щасливий квиток – їм випало жити. Вони повернулися до рідного дому, впорядковують рідну українську землю. І кожен із них найкраще розуміє цінність людського життя  і сутність мирного існування, кожен знає, як боляче оплакувати втрати, кожен із них чесний перед власною совістю і світлою пам’яттю побратимів. Ветерани-афганці розповіли про те, що 30 років, що пройшли, продовжують об’єднувати колишніх бійців-інтернаціоналістів у одну родину, де біль і радість одного віддається болем і радістю в інших, а також поділилися своїми планами на майбутнє.

Вихованці закладу висловили свої найкращі побажання гостям у зв’язку з 30-ю річницею закінчення бойових дій в Афганістані і побажали їм щастя, миру, душевного спокою, злагоди та добробуту в Україні і разом з ними відвідали екскурсію в музеї історії навчального закладу.

Переглядів: 335 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar