Головна » 2019 » Жовтень » 19 » ЕКСКУРСІЯ ДО м.ДНІПРО ВИХОВАНЦІВ СПЕЦІАЛЬНОЇ ШКОЛИ «ГАРМОНІЯ»
08:11
ЕКСКУРСІЯ ДО м.ДНІПРО ВИХОВАНЦІВ СПЕЦІАЛЬНОЇ ШКОЛИ «ГАРМОНІЯ»

На запрошення Благодійної організації «Центр культури і мистецтв «Златоуст», з метою виховання в учнів поваги до культурного та історичного минулого України, сприяння набуття патріотичного досвіду, формування етнічної,  національної свідомості 16 жовтня 2019 року 27 вихованців спеціальної школи «Гармонія» комфортабельним автобусом  направились на екскурсію до м. Дніпро.

Неперевершено вразила екскурсія до музею «Громадського подвигу Дніпропетровщини у подіях АТО», приурочена Дню захисника України. Це унікальний музейний комплекс, що складається з чотирьох зон окремого емоційного сприйняття:  вулична експозиція, присвячена дорогам війни, якими пройшли наші земляки;  основна виставкова зала, де зібрані оповіді як про військових, так і про волонтерів, переселенців, журналістів, капеланів і медиків; Зала Світлої  Пам’яті Героїв Дніпропетровщини, які віддали своє життя за наш мир;  панорамний кінотеатр з унікальним фільмом про нашу війну в форматі 360 градусів.

Розповідь екскурсовода захопила і перевернула душу. Діти згадували  рідних, сусідів, знайомих, що воювали в зоні АТО.

Одна війна – болюча рана сьогодення, інша – не менш гірке минуле. Історичний музей імені Дмитра Яворницького гостинно запросив нас переглянути панораму «Битва за Дніпро»  та послухати про події Другої Світової війни.

Цікавою і змістовною для мандрівників закладу була екскурсія до Зоологічного музею Дніпровського  національного університету імені Олеся Гончара.

На дітей чекала цікава розповідь про життя тварин і птахів. Відкриттям для відвідувачів було те, що у пінгвінів є власний дитячий садок, а діти зебри можуть впізнати свою маму за забарвленням, яке є унікальним, як відбиток пальця у людини.

На завершення подорожі  чекав іще один сюрприз – смачненький обід у «McDonalds».

Чудовий, теплий осінній день, неймовірна подорож, нові знання і зустрічі, а ще море радісних дитячих посмішок – саме такою стала мандрівка для дітей і «Златоуста».

Переглядів: 234 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar