Головна » 2019 » Березень » 4 » ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ
20:45
ДІЛИМОСЯ ДОСВІДОМ

27 лютого 2019 року на базі КЗ СЗШ №25 відбувся семінар-практикум заступників директорів шкіл з навчально-виховної роботи (ІІ-ІІІ ступенів) м.Кам’янського за темою «Модернізація науково-методичної роботи у закладі середньої освіти в умовах трансформації освітнього процесу».

Гостей зустріли учні 1-х класів разом із класоводами Ліб С.М. та Антоновою Н.М. і  презентували навички привітання (ранкові зустрічі),  які є актуальними в умовах НУШ для розвитку комунікативних якостей дітей.

Заступників  директорів шкіл міста познайомили з колективом, адміністрацією та системою  роботи закладу на відкритті семінару Ващенко В.А., завідуюча методичним кабінетом департаменту з гуманітарних питань та директор КЗ СЗШ №25 Бесєдіна І.Є.

Яковенко Т.В., заступник директора  школи з навчально-виховної роботи, поділилась досвідом щодо модернізації методичної роботи у закладі в умовах трансформації освітнього процесу.  Під час проведення практичного блоку було презентовано роботу всього колективу в мережі Інтернет на сайті «Віртуальний методичний кабінет закладу», де прослідковується моніторинг, звітність та планування роботи адміністрації і вчителів.

Цікавими і корисними  у роботі заступника є заняття з елементами тренінгу щодо формування позитивної діяльності педагогів у будь якому закладі освіти. Практичний психолог школи  Нікітіна І.І., працюючи з групою колег, надала низку порад  щодо створення умов роботи вчителя та мотивації його саморозвитку.

Посада заступника директора школи передбачає  наставництво. Супервізія (наставництво)  як  методичний супровід педагогів саме Нової української школи здійснюється заступником з навчально-виховної роботи. Про специфіку даної діяльності колеги були ознайомлені під час практичного заняття, яке провели Яковенко Т.В. та Нікітіна І.І.

Не менш важливою  ланкою роботи заступника є  залучення до роботи молодих спеціалістів та надання методичної допомоги в умовах розвитку НУШ.

Ясенчук Л.І., керівник «Школи молодого вчителя»,   познайомила з практичним кейсом «Кроки педагогічного зростання»,  який отримали всі гості заходу.

Під час виступу Крупеніної Н.А., завідуючої кафедрою загальної та спеціальної педагогіки, реабілітації та інклюзивної освіти, професора Дніпропетровської академії  неперервної освіти, учасники семінару були ознайомлені  з новою Інструкцією з діловодства у закладах загальної середньої освіти та веденням шкільної документації відповідно до нового Закону «Про освіту».

Переглядів: 380 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar