Головна » 2020 » Серпень » 6 » ДЕНЬ СВІТЛОФОРА
09:30
ДЕНЬ СВІТЛОФОРА

05 серпня 2020 р. - у Міжнародний день світлофора - заклади дошкільної освіти провели заходи з дітьми по ознайомленню з правилами дорожнього руху та необхідністю їх дотримуватись.

День народження світлофора – ще один привод нагадати дітям про те, як правильно поводити себе на дорогах. Педагоги говорили з дітьми, наскільки важливо дотримуватись правил дорожнього руху, переглянули серію мультфільмів про світлофор та дотримання правил дорожнього руху, провели розвагу «Світлофор Моргайко», пограли в ігри "Світлофор", "Утвори світлофор з ЛЕГО", "Плутанка", у руханку "Лети", весело танцювали "Я від тебе утечу", "Маленькі каченята". Казкові герої у ігровій формі нагадали дітям основні правила руху та необхідності їх дотримання. Діти змогли відпрацювати правила безпеки на дорозі не тільки в ролі пішохода, але й у ролі водія транспортного засобу (автомобіля, велосипеда).

Метою цих заходів було розширення знань дітей про вулицю та дорогу, навчання розрізняти дорожні знаки, діяти відповідно правил, діяти за сигналом; закріпити знання дітей про значення світлофора та правила дорожнього руху.

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО СВІТЛОФОР:

Жителі великих міст витрачають приблизно 6 місяців свого життя на очікування зеленого світла світлофорів.

У Празі є прохід між будинками шириною 70 сантиметрів, в якому висить справжній світлофор. Але працює він не для машин, а для того, щоб перехожі, які йдуть з різних кінців вулиці, не наштовхнулися один на одного.

Крім автомобільного світлофора існує світлофор для пішоходів, світлофор для велосипедистів, трамвайний світлофор, залізничний світлофор та річковий.

Давайте будемо уважними на дорогах та дотримуватися сигналів світлофорів.

Фото надано ДНЗ-ЦРД №27 «Орлятко»,  ДНЗ №40 «Вогник», дошкільними підрозділами НВК №25 «Волошка» та №37 «Квіточка».

Переглядів: 257 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar