Головна » 2020 » Вересень » 17 » ДЕНЬ РЯТУВАЛЬНИКА В ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ МІСТА
08:03
ДЕНЬ РЯТУВАЛЬНИКА В ЗАКЛАДАХ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ МІСТА

17 вересня - День рятувальника, саме в цей день є відмінна нагода подякувати за мужність, сміливість та рішучість усім працівникам аварійно-рятувальних служб, які здійснюють дійсно шляхетні та сміливі вчинки, але скромно кажуть, що це всього - на-всього їхня робота!!!!!

 Дату цього свята вибрано не випадково, адже сьогодні увесь православний світ відзначає свято ікони Божої Матері "Неопалима Купина". Вважається, що цей образ оберігає від пожеж і рятує від біди.

Напередодні в ДНЗ № 3 «Планета дитинства» відбулася зустріч з працівниками 7 Державної пожежно-рятувальної частини I державного пожежно-рятувального загону нашого міста.

Колектив ДНЗ №19 "Калинка" разом з вихованцями старшого дошкільного віку сьогоднi вiдвiдали Державну службу Украïни з надзвичайних ситуацiй 8 Державну пожежно-рятувальну частину 1 державного пожежно-рятувального загону Головного управлiння ДСНС Украïни у Днiпропетровськiй областi.

В ЗДО 50 " Перлинка" завітали фахівці ДСНС України у місті Кам’янське Владислав  Верещак та Павло Конельський.

Вихованці отримали цікаву і корисну інформацію про професію мужніх та сміливих людей, ознайомились із засобами гасіння пожежі, транспортом спеціального призначення, предметами спецодягу, пожежно-рятувальним інвентарем. Гості звернули увагу дітей на причини виникнення пожеж та їх запобігання, розповіли як правильно діяти у разі пожежі. Але найголовнішим подарунком для малят стали справжнісінькі пожежні машини: діти могли спостерігати за тим, як працює пожежна техніка під час гасіння вогню. Захопленню дітей не було меж! Вони розглядали машину, торкались, навіть залазили всередину. І дітлахи, і гості переконані — знання з основних правил пожежної безпеки і безпеки на вулиці найкраще засвоюються через ігрову діяльність, розповіді фахівців соціальних професій, виховні бесіди з дітьми та батьками.

Велика подяка працівникам рятувально-пожежних служб за цікаві і змістовні зустрічі.

Освітні заходи проведені у всіх закладах. Так,  в ДНЗ №2 «Веснянка», ЗДО №32 «Дельфін», №49 "Журавлик" педагоги нагадали дітям про необхідність дотримуватися правил безпеки, формували уявлення про небезпечну та важку роботу працівників рятувальних служб. Діти познайомилися з обладнанням і формою пожежної служби, відчули на собі їх тренування.

Ми щиро вітаємо усіх рятувальників, працівників цивільного захисту та пожежної охорони з професійним святом – Днем рятувальника! Без рятувальників, як не крутись, на світі спокійно нам не жити. Ця робота вимагає мужності, відваги, витримки, сил і удачі. Зичимо Вам здоров’я, добробуту у родинах, сил та енергії для подальших успіхів у вашій небезпечній та відповідальній праці.

Матеріали ЗДО розміщено у соцмережі facebook в групах «Щасливе дошкілля» та «Освітяни Кам'янського»

Переглядів: 156 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar