Головна » 2019 » Березень » 5 » ДЕКАДА ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ
13:22
ДЕКАДА ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

Відповідно до планування освітньої діяльності на поточний навчальний рік, з метою реалізації методичної роботи педагогічними працівниками школи та просто за багаторічною традицією і при великому бажанні вчителів нашої початкової школи поділитись власним досвідом та уміннями у КЗ «СЗШ № 23» пройшла декада вчителів початкових класів .
Під час декади вчителі реалізовували на практиці основні принципи впровадження концепції НУШ, формували ключові компетентності відповідно до вимог нового Державного стандарту початкової освіти через реалізацію змістових ліній освітніх галузей. Всі уроки пройшли з використанням інноваційних технологій, інтерактивних та інформаційно-комунікаційних форм здійснення освітньої діяльності. На всіх уроках вчителями були створені сприятливі умови для формування наскрізних умінь учнів у нестандартних ігрових ситуаціях. Всі уроки проведені у нестандартній формі, що сприяло підсиленню мотивації до навчання, розвитку пізнавальних та творчих здібностей здобувачів освіти.
Відкрили декаду наймолодші учні, які успішно долають перші сходинки навчання у Новій українській школі. Щедрий урожай освітніх можливостей та отриманих компетентностей показали здобувачі освіти на уроках літературного читання ( 1-А клас, вчитель Невьодрова Н.Н.) та математики (1 –Б клас, вчитель Брусник М.М.) Успішно продемонстрували під час проведення методичної декади нові підходи до проведення уроків вчителі Ярова С.Є. (урок математики у 2-А класі по програмі «Росток»), Бушева Л.Є.(урок літературного читання у 3-А класі), Соколенко Н.М. (урок української мови у 3-Б класі), Тонкошкур С.В.(урок з природознавства у 2-Б класі). Продемонстрували свої міцні знання, наявність учнівських компетентностей та готовність до навчання у середній ланці майбутні випускники 4 класів. Цікавою та креативною була партнерська освітня діяльність між учителями та учнями на уроках з математики (вчитель Теодорович Л.О.у 4-А класі) та курсу «Я у світі» (вчитель Семенцова Н.В.у 4-Б класі).
Під час декади пройшли цікаві конкурси у нестандартній формі «Мій зошит – моє освітнє натхнення», «Найкращу «валентинку» подарую другу», марафон улюблених загадок «Діти-дітям», у яких з задоволенням брали активну участь учні 1 – 4 класів .
Кожен учнівський колектив продемонстрував свою прихильність використанню здоров’язбережувальних технологій у освітній діяльності. Наші початківці активно впроваджують рухову активність. Це було реалізовано через хвилинки здоров’я під час уроків, фітнес-дискотеку «Танцюємо разом з нами», яку провела вчитель фізичної культури Андрющенко Т.Г.

Не можна не сказати про партнерську діяльність з батьками здобувачів освіти. Адже батьки активно підтримували вчителів, учнівські колективи, своїх дітей – допомагали, співпереживали, брали найактивнішу участь у цьому виді освітньої діяльності.
Завдяки професійному досвіду, творчій діяльності, педагогічній майстерності вчителів початкової школи декада вчителів початкових класів пройшла успішно та з великою користю для кожного її учасника. Кожен педагог 1-4 класів був безпосереднім учасником творчої командної роботи у рамкам діяльності шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів, яка спонукає до фахового росту, відповідності сучасним вимогам Нової української школи, власних пошуків .
Реформування освіти, реалізація Закону про освіту – в дії ! Сучасна школа – успішні вчителі та батьки – щасливі діти.
Школа нас єднає!
Дякуємо тобі, рідна школо, що ти у нас є!
(Заступник директора з НВР Шуміхіна С.І.)

Переглядів: 402 | Додав: pula | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar