Головна » 2020 » Лютий » 24 » АФГАНІСТАН: БІЛЬ І ПАМ'ЯТЬ
09:04
АФГАНІСТАН: БІЛЬ І ПАМ'ЯТЬ

15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 31 рік тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.

«Афганістан: біль і пам'ять» - під такою назвою 20 лютого пройшов виховний захід для учнів 7 – 9 класів в спеціальній школі «Гармонія», метою якого було нагадати вихованцям про історичні події афганської війни та виховувати повагу до воїнів-інтернаціоналістів, до трагічних сторінок нашої історії.

Під час заходу присутні ознайомилися з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, переглянули документальні відео фрагменти про афганську війну, пригадали наших земляків, учасників тих подій.

Захід супроводжували вірші, які декламували учні, звучали пісні трагічні й мужні. Не професіоналізмом вони коштовні, а насамперед, щирістю й проникливістю.

Учні та вчителі вшанували пам'ять тих, хто поліг в Афганських ущелинах, схиливши голови у скорботній хвилині мовчання.

З цікавістю діти розглянули і книжкову виставку «Афганістан – осколки пам'яті»,  організовану у бібліотеці закладу. До уваги користувачів представили історію тієї далекої війни через книжки, статті в газетах та журналах, фотографії учасників бойових дій – наших земляків.

Захід закінчився, враження та відчуття залишаться надовго, а пам’ять – на віки…

                

Переглядів: 256 | Додав: pula | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
avatar