Головна » 2021 » Квітень » 3 » 2 КВІТНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ
12:43
2 КВІТНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДИТЯЧОЇ КНИГИ

2 квітня - Міжнародний день дитячої книги. Свято започатковано в 1967 році Міжнародною радою з дитячої та юнацької літератури. У цей день раз на два роки присуджують премію імені Х. К. Андерсена письменнику — автору творів для малят і художнику — ілюстратору дитячих книжок. В закладах освіти цей день перетворили на захопливу мандрівку сторінками дитячих видань.

У гості до учнів початкової школи СЗШ №29 (дир.Баштаненко О.М.) завітала дитяча письменниця, Олена Ляшенко. Учні з нетерпінням чекали на зустріч із пані Оленою, адже не кожного дня можна зустріти справжню письменницю! Зустріч пройшла на ура! Гостя познайомила дітей із своїми байками, разом вони спробували проінсценувати деякі з них, весело танцювали і багато спілкувалися. На згадку пані Олена подарувала класу збірку своїх байок, які посіли почесне місце у класній бібліотеці .

Маленькі читачі СЗШ №34 (дир. Клюєвська О.П.) відвідали тематичну виставку бібліотеки закладу з нагоди відзначення всесвітнього дня Книжки та дня народження Ганса Крістіана Андерсена.

В НВК №25 «Волошка, (дир. Кульчиковська Т.О.) в рамках проєкту «Книга, що оживає» та підпроєкту «Дивовижна подорож до країни Снів» (за мотивами казки Льюїса Керролла «Аліса в країні Див») організували розвагу "День сміху з Алісою у країні Див".

Стартував авторський бібліотечний проект бібліотекарки бібліотеки- філії №9 Лариси Чуйкової онлайн - читанка "Школа добрих вчинків з книжковим домовичком Андрійком": проект проводиться разом з вихованцями дитячого садочка № 27 " Орлятко" (дир. Мартинюк Н.В.).

Педагоги ДНЗ № 19 "Калинка" (дир. Олійник А.О.) презентували 4 збірки з творами відомих авторів та ілюстраціями, намальованими сім'ями вихованців: збірку віршів А. Барто "Іграшки" у перекладі Н. Забіли; твори Олени Пчілки; збірку з ілюстраціями В. Сухомлинського та збірку казок нашого земляка та відомого казкаря Юрія Ярмиша. Педагоги з натхненням працювали над створенням ілюстрованих збірок, розуміючи, що це чудова можливість продуктивно та результативно попрацювати з батьками та дітьми.

Для батьків та колег ЗДО №43 "Зоренька" (дир. Бєлоус Т.К.) підготували та розмістили на сайті закладу відеозвіт про відзначення Міжнародного дня дитячої книги-2021.

Доведено, що у дітей дошкільного віку читання пов'язано з розвитком наступних когнітивних функцій, таких як пам'ять, уява, творчість, логічне й нестандартне мислення, здатність вирішувати завдання та засвоєння понять моралі й моральності.

Основна мета заходів в ЗДО - залучення батьків та дітей до читання, зміцнення взаємодії педагогів з родинами вихованців - досягнута. Малятам та батькам показали розмаїття книжок для дітей, спонукали малечу не тільки читати та обговорювати твори, а й розглядати і самим малювати ілюстрації до них, дали дітлахам можливість досхочу пофантазувати, уявити себе учасниками цікавих пригод, зазирнути за сторінки книжок і придумати продовження описаних у них історій.

 

 

 

 

Переглядів: 184 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar