Головна » 2021 » Травень » 17 » 15 ТРАВНЯ 2021 Р. ВЕЛИКА ЄВРОПА ЗАВІТАЛА ДО МАЛЕНЬКОГО МІСТА КАМ’ЯНСЬКОГО
14:16
15 ТРАВНЯ 2021 Р. ВЕЛИКА ЄВРОПА ЗАВІТАЛА ДО МАЛЕНЬКОГО МІСТА КАМ’ЯНСЬКОГО

15 травня 2021 р.  велика Європа завітала до маленького міста Кам’янського, щоб вшанувати наші спільні цінності, спільну історію, те, що найголовніше – наше спільне майбутнє!

Україна — єдина держава не член ЄС, у якій на державному рівні відзначається День Європи.

У нашому місті, у закладах освіти, працюють 32 шкільних євроклуби, діяльність яких спрямована на поширення інформації про Європейський Союз та країни - члени ЄС, знайомство з програмами обміну та навчання за кордоном, участь у конкурсах та проєктах від представництва ЄС в Україні, виховання в молоді європейських цінностей.

Тож сьогоднішній День Європи став чудовою нагодою познайомитися з євроклубами міста, які розказали мешканцям міста про європейські країни, їх культуру, побут, багатовікову історію.

Розпочали свято здобувачі освіти НВК-Гімназії №11, представивши нашу рідну Україну поезією Ліни Костенко «Буває, часом, сліпну від краси». Україна зараз – одна з найбільших держав Європи.

Учні НВК №3 показали глядачам традиційний танок однієї з найближчих сусідок України - Польщі.

Угорщина - це одна з найкрасивіших країн Центральної Європи. Почути колискову угорською усі змогли завдяки учням Ліцею №1.

Болгарія  - це країна миру, сонця, тепла, ніжних пісень, запальних танців. У тому можна було переконатися, побачивши презентацію країни, підготовлену учнями СЗШ №19.

Здобувачі освіти СЗШ №23 підготували інтерв’ю з фінською ученицею, яка розказала про свою країну та особливості навчання у Фінляндії.

Побачити танцювальні традиції Бельгії – країни зі сталими традиціями, чудовою архітектурою, живописом і, звичайно ж, шоколадом, мешканцям міста допомогли учні СЗШ №18.

А до сонячного Кіпру нас запросили учні СЗШ №21, які розказали про найчистіші пляжі і прозору морську воду острова.

Нідерланди — одна з найбільш густонаселених країн Європи. Відкрити для нас цю країну допомогли учні СЗШ №30.

Фантастичну привітність народу, традиції святкування Дня Патрика та  танцювальну культуру Ірландії нам продемонстрували учні СЗШ №35.

Про Мальту не розкажеш в кількох словах, про неї взагалі складно говорити в прозі. Потрібно бути поетом, щоб по-справжньому передати відчуття від цього маленького середземноморського острова. До віртуальної подорожі на Мальту нас запросили здобувачі освіти СЗШ №9.

А разом із учнями СЗШ №22 глядачі вирушили до Португалії - країни великих мандрівників Васко да Гами та Фернана Магеллана, видатних футболістів Еусебіу, Луїша Фігу, Кріштіану Роналду та переможця «Євробачення – 2017» Сальвадора Собрала.

Про Іспанію  – сонячну країну Європи з багатовіковою історією, відомою літературою та мистецтвом, цікавою культурою розказали здобувачі освіти ліцею №13.

Завдяки презентаціям шкільних євроклубів мешканці міста  подорожували під час свята по меридіанах і паралелях різних країн Європи, побачили її розмаїття. Та зрозуміли, що найбільша цінність кожної країни – це її народ. Народ, який створює історію, культуру кожної країни, збагачує її, береже надбання минулих поколінь.

А ще зрозуміли, що треба берегти мир. І нехай у світі завжди панують тепло і щирість стосунків між людьми. 

Переглядів: 215 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar