Головна » 2022 » Листопад » 10 » 09.11.2022 РОКУ, В ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ, ВІДБУВСЯ МІСЬКИЙ ЗАХІД «МОВА ЄДНАЄ СЕРЦЯ»
14:19
09.11.2022 РОКУ, В ДЕНЬ УКРАЇНСЬКОЇ ПИСЕМНОСТІ ТА МОВИ, ВІДБУВСЯ МІСЬКИЙ ЗАХІД «МОВА ЄДНАЄ СЕРЦЯ»

09.11.2022 року, в День української писемності та мови, відбувся міський захід «Мова єднає серця», організований та проведений департаментом з гуманітарних питань міської ради спільно з комунальним закладом «Ліцей №21» (директор Лариса Головаха). Адже із покоління в покоління, в часи розладу та піднесення, наші предки передавали нам скарб – рідну мову.

До свята долучилися команди закладів освіти лівобережної частини міста (ліцей №30, ліцей №39, ліцей №21, ліцей №29, ліцей №40, ліцей №44, ліцей №25, академічний ліцей №15, ліцей інформаційних технологій).

Програма заходу була яскрава і насичена. Господарі закладу познайомили присутніх з історією становлення української мови та подарували незабутні емоції, майстерно виконуючи українські пісні. Учні відчули і ще раз усвідомили, яка красива і милозвучна наша мова. Але основною частиною заходу став квест, який передбачав послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань командами-учасниками.

Конкурси, мовні ігри і турніри  спонукали  учнів до творчості й пізнання, вчили бути спостережливими, кмітливими та винахідливими. Справжні українці, шанувальники мови, знавці рідного слова продемонстрували власні знання та вміння під час змагання у мовознавчій вікторині, активно включилися в роботу, з ентузіазмом відповідали на питання, прагнучи заробити якомога більше балів.

За результатами гри команда «Мовознавці» здобувачів освіти ліцею №21 зайняла І місце, ІІ місце розділили між собою команди «Калина» (ліцей №25) та «Патріоти» (ліцей №40).

Діти отримали цінні подарунки та грамоти департаменту з гуманітарних питань Кам’янської міської ради, а також частування та пам’ятні сувеніри від ліцею №21.

Сподіваємося, що участь у квесті викликала в учасників щире прагнення до дослідження та вивчення рідної мови.

Переглядів: 110 | Додав: 1106ivanitskaya1106 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar